» » » Як малювати фарбами?

Як малювати фарбами?

Як малювати фарбами?
Як малювати фарбами?

Багато людей хочуть малювати просто так, не маючи будь-якого особливого таланту, і навіть не замислюючись над тим, що дає малювання. А ті, хто вже займається творчістю, кажуть, що малювання приносить позитивні емоції, допомагає впоратися зі стресом, дозволяє поглянути на світ інакше. У даній статті поговоримо про те, як малювати фарбами.

Багато хто хоче малювати, але навіть не намагаються вчитися, так як думають, що це дуже складно. Звичайно процес, як навчитися малювати досить тривалий, і навряд чи у Вас вийде чудова картина з першого разу, але це творчість, і ніхто Вас підганяти не буде, а навчитися може кожен, як кажуть фахівці.

Етапи: вчимося малювати фарбами

мета

Перш ніж почати вчитися малювати, у Вас повинна сформуватися мета, Ви повинні знати, що Ви хочете навчитися малювати фарбами, і якими саме фарбами Ви хочете малювати.

Матеріали для малювання

Для того щоб навчитися малювати краще купувати якісні матеріали, так Вам не потрібно буде відволікатися на виправлення огріхів через неякісні фарб або полотна. Однак не варто купувати дуже дорогі матеріали, можете придбати набори для навчання.

фарби

Різноманіття фарб передбачає їх використання при малюванні різних мотивів на різних поверхнях. Зупинимося на деяких видах фарб:

  • Акрилові фарби. Дані фарби є універсальними, ними можна малювати на різних поверхнях, використовуючи при цьому як розбавлені фарби (розбавляються водою), так і нерозбавлені. Тому, як малювати акриловими фарбами, присвячена ціла стаття нашого сайту - «Як малювати олійними фарбами?».
  • Масляні фарби. Плюсами даних фарб, поряд з тим, що вони яскравіше і соковитіше акрилових, є те, що ними можна працювати довше, ніж акриловими (вони дуже швидко сохнуть). А це дає Вам більше простору для творчості. Однак дані фарби необхідно розбавляти спеціальними розчинниками, краще брати ті, які не володіють запахом, особливо, якщо малювати ви будете в приміщенні. Про те, як малювати олійними фарбами, розказано в статті - «Як малювати акриловими фарбами?».


Також на нашому сайті міститься стаття, присвячена малюванню гуашшю - «Як намалювати гуашшю?».

Що стосується кількості квітів, то обов`язковими є три основних колір: жовтий, червоний і синій, інші купуються за бажанням, для спрощення свого завдання краще придбати близько 12 кольорів.

кисті



Для початку можна придбати 3-4 кисті, придбайте кисті різної товщини і форми. Великі кисті потрібні для нанесення основного малюнка, а дрібні для прорісовиванія деталей. Кисті можуть бути натуральними і синтетичними, якщо Ви хочете дізнатися, як малювати олійними фарбами, то краще придбайте кисті для масла з натуральної щетини.

На чому малювати

Звичайно, в основному художники вважають за краще полотно, але це задоволення не з дешевих. А взагалі, малювати можна на чому завгодно, навіть на склі, просто виберіть фарби, які підходять для Вашої поверхні.

палітра

Як палітри можна використовувати навіть звичайну тарілку (скляну, пластмасову), хоча якщо є бажання, можете спеціально придбати її в художньому магазині.

Вивчення технік малювання

Сюди належить:

  • розвиток навичок користування предметами необхідними для малювання
  • техніка змішування кольорів
  • малювання різних елементів малюнка
  • підбір композиції
  • зображення перспективи і так далі

Техніка визначається видом фарби і поверхнею, на якій Ви малюєте.

малювання

Коли визначена мета малювання, є всі матеріали і відпрацьована техніка, приступаємо до малювання бажаної картини.

Поради: як правильно малювати фарбами

  • При малюванні краще переходити від загального до деталей, для цього спершу робимо начерк, вибудовуємо композицію.
  • Після того як план картини накидано, приступаємо до опрацювання деталей. При цьому кожна найдрібніша деталь повинна відповідати ідеї картини.
  • Завершуємо картину - вона повинна являти собою цілісний світ. Все в ній повинно бути взаємопов`язане. Вносимо поправки, якщо потрібно.

Тепер Ви знаєте в загальних рисах, як виглядає процес, коли ми малюємо фарбами. Відео, розміщене в даній статті, допоможе Вам у Ваших починаннях, пробуйте, творите і все у Вас вийде! 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!