» » » Що таке велюр?

Що таке велюр?

Що таке велюр?

Напевно деякі дівчата, бачачи симпатичні чобітки з етикеткою «з велюру», задаються питанням, що ж це за матеріал такий і як довго прослужить. З нашої статті ви дізнаєтеся, що таке велюр і яких видів він буває.

Опис і види велюру

Велюр - це шкіра, оброблена спеціальним чином. Відбувається це слово від латинського «villosus», тобто «волосатий», і в залежності від обробки визначається його застосування. Такий матеріал широко застосовується при виготовленні різних шапок, взуття та верхнього одягу. Текстура матеріалу схожа на замшу, тому велюр м`який з оксамитовою поверхнею.

Також велюр може бути з щільним і досить-таки м`яким ворсом, який виготовляють з чистої вовняної тканини. А ще його роблять з дубленої шкіри, яка виготовляється з шкурок дрібної рогатої худоби, причому з зовнішньої сторони така шкіра обробляється під оксамит. Велюр набагато дешевше замші, так як для його виробництва годиться шкіра з ушкодженнями на зовнішній стороні. Взуття з велюру виготовляти вигідно через невеликі витрат у виробництві, а також і завдяки привабливому зовнішньому вигляду. Наприклад, чобітки з велюру висотою до коліна допоможуть приховати недоліки ніг.

Також цікаво знати, що велюрова взуття прослужить довше, якщо не носити її в дощову погоду, а також в дуже холодні дні. Проводити чистку такому взутті краще в сухому стані, а для ще більшого збереження в спеціальних магазинах ви можете купити різні емульсії, склади і аерозолі для догляду за взуттям з велюру.

Продовжуючи тему одягу і взуття, пропонуємо почитати і іншу нашу статтю - Як вибрати дублянку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!