» » » Що таке велосипед?

Що таке велосипед?

Що таке велосипед?

Слово «велосипед» (від. Латин. Velox - швидкий і pedes - ноги) прийшло в російську мову з французької, де дослівно воно переводилося як «швидкі ноги». Власне, велосипед і є тим видом транспорту, який приводиться в рух мускульною силою ніг. Для руху слід обертати педалі. Як правило, велосипед має два колеса, але зустрічаються моделі і з трьома, чотирма колесами і навіть одним (уніцикл). Основні частини велосипеда - колеса, рама, сидіння, кермо, педалі, ланцюг.

Велосипед - популярний вид транспорту

Не буде перебільшенням скачати, що велосипед - одне з найпоширеніших засобів переміщення. Всього в світі їх налічується більше мільярда, а чисельність незмінно зростає. Це пов`язано з тим, що велосипед є дуже доступним, економічним, екологічно чистим і відносно безпечним (якщо не їздити на ньому по автомобільній трасі) видом транспорту, який, до того ж, має легку вагу і невеликі габарити.

Є велосипеди гірські, шосейні, спортивні, дитячі та навіть тандеми (з двома і більше сидіннями, розташованими один за одним). Це аж ніяк не весь список різновидів цього транспортного засобу.

Соціологічне опитування, проведене в 2005 році на території Великобританії, показав, що найбільшу кількість британців вважають велосипед найважливішим винахід людства з 1880 року. Більшість оцінило як історичну, так і соціальну роль цього двоколісного засобу пересування.

А ось якщо ви запитаєте у азіата, який живе в мегаполісі з багатогодинними пробками, що таке велосипед для нього, то дізнаєтеся, що це найнеобхідніша річ, оскільки в деяких містах дістатися вчасно до роботи можна тільки на цьому виді транспорту.

Якщо ви хочете придбати собі цей вид транспорту, з вибором вам допоможе наша стаття Як вибрати велосипед.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!