» » » Як правильно вибрати велосипед?

Як правильно вибрати велосипед?

Як правильно вибрати велосипед?

Велосипед - це не розкіш, а зручний засіб пересування, яке, до того ж, дуже позитивно впливає на здоров`я і самопочуття людини. І тим, хто збирається просто кататися на велосипеді час від часу, і тим, хто буде пересуватися по місту на двоколісному другові, і, без сумніву, тим, хто мріє підкорювати гірські вершини на велосипеді, - всім потрібно підійти до вибору цього виду транспорту відповідально.

Вибір велосипеда: на що звернути увагу?

Не поспішайте купувати велосипед навіть для простих прогулянок, де, здавалося б, особливо довгого списку вимог до байку не передбачається. Витратьте час на порівняння різних велосипедів, їх функціональності і вартості - таким чином ви зможете визначитися з найбільш придатною моделлю і при цьому заощадити.

Майте на увазі, що купувати велосипеди найзручніше в інтернет-магазинах. Покупцям пропонується широкий вибір якісних велосипедів на будь-який випадок. Для зручності моделі поділені за категоріями, до кожної моделі є докладний опис, що полегшує вибір найбільш підходящого велосипеда.

Зверніть пильну увагу на виробника - відома і популярна фірма ніколи не дозволить собі неякісну продукцію, так як дорожить своїм ім`ям і довірою покупців. У цьому плані, наприклад, вам можуть сподобатися велосипеди Haro.

Однак вибором виробника пошук хорошого велосипеда, звичайно ж, не обмежується. Розглянемо докладніше критерії вибору підходящого і якісного байка.



Для початку потрібно чітко визначитися з метою покупки. Для прогулянок по місту підійде звичайний якісний міський велосипед. Якщо плануєте кататися в лісі, по бездоріжжю і т. Д., Потрібен буде велосипед з хорошими амортизаторами. Останнім часом великою популярністю також користуються невеликі велосипеди BMX - екстремальний транспорт, призначений для стрибків, катання по сходах і ін. Так, виділяють велосипеди для флет (велосипедних «танців») і для дёрта (катання по перилах, трамплінів, халфпайпа). Такі велосипеди вже більш складні за своєю конструкцією і вимагають вдумливого вибору.

Велосипед для прогулянок по місту можна вибирати як цілісну конструкцію, але якщо вам потрібен байк для катання по бездоріжжю, екстремальних трюків або участі в змаганнях, то потрібно особливу увагу приділити конкретних деталей, найбільш важливими з яких є рама, колеса, гальма, швидкості. Професійний велосипед повністю виготовляють під окремого спортсмена, де враховуються всі деталі аж до міліметра.

вибір рами

Рама складає основу велосипеда, на яку кріпляться інші частини велосипеда. Для звичайного міського велосипеда найбільш важливим критерієм вибору є її відкритість / закритість. Відкриті рами м`якші, але це компенсується їх товщиною. Такі рами зручні для дівчат. Закриті рами більш жорсткі, витримують великі навантаження і не згинаються. Велосипеди з такими рамами частіше віддають перевагу чоловіки.



Основний матеріал для виготовлення рам - сплави алюмінію. Популярні маркування - 6061 і 7005. Для міських прогулянок цілком підійдуть рами 7005, велосипеди для екстремальних поїздок повинні мати більш міцну раму з маркуванням 6061.

Рами з титану відрізняються особливою міцністю, а тому використовуються в велосипедах для маунтинбайку. Рами з карбону славляться своєю легкістю, а тому їх використовують для гоночних велосипедів. Недорогі сталеві рами не рекомендуються: вони не поступаються за міцністю і жорсткості алюмінієвим, але набагато важче, що не зовсім зручно для міських умов зокрема.

вибір коліс

Від коліс залежить комфорт і безпеку їзди. Для міста потрібні великі і широкі колеса - вони «пом`якшать» їзду по нерівній дорозі. Для швидкої їзди по якісному асфальту хороші великі і тонкі колеса з щільними шинами. Головна вимога для гірських велосипедів - глибокий малюнок протекторів, так як це допоможе колесам краще чіплятися до землі.

Також варто придивитися до будови обода. Одинарний обід - дешевше і простіше, це відмінний варіант для поїздок по місту. Для спортсменів і професіоналів потрібні подвійні обода - це допоможе уникнути частих поломок і пошкоджень коліс.

вибір гальм

Ножні гальма поступово відходять у минуле і на сучасних велосипедах практично не поширені. В основному використовуються ручні гальма. Гальма бувають задні, передні, задні і передні одночасно (найкращий варіант для початківців). За типом розрізняють барабанні, обідні і дискові гальма.

Для міста гарні будь-які гальма, якщо говорити більш конкретно, то найбільш оптимальним вибором будуть ободниє механічні - практичні і легкі в ремонті. Професійним велосипедистам більше підійдуть гідравлічні ободниє або дискові. Вони також зручні і надійні, але більш важкі в ремонті.

вибір швидкостей

Для міських прогулянок цілком буде досить велосипеда з однією швидкістю або з мінімумом швидкостей. Наявність великої кількості швидкостей - це не завжди показник якості. Для екстриму і шосейних гонок, безсумнівно, потрібні велосипеди з декількома швидкостями і передачами.

Так, з огляду на всі важливі критерії і особисті переваги, ви визначитеся з найбільш придатною для вас моделлю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!