» » » Що таке ввічливість?

Що таке ввічливість?

Що таке ввічливість?

У цій статті ми розповімо про те, що таке ввічливість, а також про те, як вона проявляється в різних життєвих ситуаціях. Бути ввічливим в сучасному суспільстві дуже важливо, щоб вміти себе добре поставити і не вдарити в бруд обличчям.

Ввічливість в теорії і на практиці

Під терміном «ввічливість» мають на увазі будь-які засоби вираження (слова і дії), які показують повагу між людьми різних класів і вікових груп, а також в різних ситуаціях. За словником «ввічливість» - це вихованість, дотримання людиною встановлених в тому чи іншому суспільстві пристойності, а також чемність. Ну а тепер кілька слів про те, як проявляється ввічливість.

  • Та людина, яка в різних ситуаціях не забуває про простих словах - «спасибі», «дякую», «будь ласка», - виявляє ввічливість по відношенню до інших людей.
  • Якщо в сімейних відносинах між подружжям при дитині не висловлюються грубі, непристойні слова, а також батьки заохочують, дякують дітей за будь-які послуги - це прищеплює ввічливість у дітей.
  • Відносини між державами називаються міжнародними, і якщо політики виявляють повагу до співрозмовника при спілкуванні - це дипломатична ввічливість. Приклад такої ввічливості: звільнення політиків від огляду багажу при прикордонному контролі.
  • Якщо людина в будь-якому колективі звертається шанобливо не тільки до старших, але і до молодших - це значить, що таким чином він висловлює ввічливість.


Ввічливість допоможе вам в різних життєвих ситуаціях, і головне - почати працювати над собою, навчитися поважати старших і молодших, вміти не перебиваючи і уважно слухати співрозмовника. Важливий людина здатна знайти вихід зі складних ситуацій, бути звільненим від хамства і грубості, а також «тримати себе в руках» навіть в момент стресу.

Ну а прочитавши нашу пізнавальну статтю Що значить бути ввічливим - ви відкриєте для себе кілька правил хорошого етикету про поведінку в громадських місцях, в гостях і не тільки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!