» » » Як користуватися лазерним рівнем?

Як користуватися лазерним рівнем?

Як користуватися лазерним рівнем?
Як користуватися лазерним рівнем?

Лазерний рівень - найкорисніший інструмент будівельника, що допомагає з максимальною точністю визначити рівні зводяться або ремонтуються майданчиків. Лазерні рівні в Росії з`явилися всього кілька років тому, проте вже отримали величезну популярність за рахунок виняткової зручності і точності.

У цій статті розповімо, як користуватися лазерним рівнем.

Підготовка до роботи

Взагалі, підготувати рівень до роботи просто: його потрібно зібрати, встановити в нього акумулятор або батарейки (залежить від моделі) і натиснути на кнопку включення. Кожен виробник постачає свій прилад докладною інструкцією по підготовчих операцій, а інструкція по збірці, як правило, навіть забезпечується картинками, при цьому вона в більшості своїй проста, і завдання користувача полягає лише в тому, щоб з`єднати частини рівня за допомогою спеціальних пазів і кріплень.

установка рівня

Встановити сучасний лазерний рівень можна куди завгодно - на підлогу, стіну, штатив або навіть стеля. Поверхня, на яку ви зміцнюєте рівень, вибирається з особливостей виконуваного завдання. У більшості ситуацій, звичайно, потрібна висота рівня визначається за допомогою штатива, що поставляється в комплекті. Штатив дозволяє задати потрібну висоту установки в досить широкому діапазоні.

Налаштування



Питання про те, як виставити настройки лазерного рівня, має дуже просту відповідь. Користувач встановлює необхідні параметри за допомогою кнопок, отмаркірованних спеціальним чином і описаних в інструкції до рівня. Можна встановити лише горизонтальний і вертикальний промінь, а можна обидва відразу. Крім того, можна задати режим включення і відключення лазерних точок і точок схилу, а в деяких моделях користувач має можливість задати кут сканування і частоту обертання променя.

Запобіжні заходи

Важливо розуміти, що лазерний рівень, хоч і куди зручніше інших типів рівнів, однак і небезпечніше інших. Головна небезпека полягає в тому, що люди вважають, що лазерний промінь абсолютно нешкідливий, проте він може привести до погіршення зору при прямому контакті. Найкраще придбати спеціальні окуляри і надягати їх під час роботи лазера.

Як бачите, працювати з лазерним рівнем просто і приємно, тільки не треба забувати про запобіжні заходи.

Додатково читайте статтю Як користуватися рівнем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!