Як чистити нубук?

Як чистити нубук?

Нубук є мелковорсістую і відшліфовану з лицьового боку шкіру, яка схожа на замшу, але при цьому вартість її набагато вище. Тому і доглядати за нубуком треба ретельніше.

Розглянемо, як потрібно доглядати за нубуком і які кошти можна використовувати для його в чистки.

Частка нубуку

Нубук є досить практичним матеріалом і при правильному догляді здатний прослужити дуже довго. Як можна швидко почистити взуття з нубуку від забруднення? Ось кілька способів:

  • Одним з найбільш ефективних способів є використання пара. Досить потримати виріб над парою протягом хвилини і протерти спеціальною щіткою. Якщо ж поверхня занадто брудна, то потрібно потерти її тим боком щітки, яка має щетину з латуні.
  • Іншим хорошим способом є використання 10-відсоткового нашатирного спирту. Його потрібно розбавити водою в пропорції один до чотирьох. Далі за допомогою ватного тампона почистити виріб цим розчином виключно в тих місцях, які забруднені брудом. Як варіант, можна використовувати оцет, однак при цьому важливо дотримуватися пропорцію 1 до 20.
  • Як догляду за взуттям використовуйте такі засоби, як «Сапфір», «Штрих», «Tarragona». Очищувачі допоможуть вам зберігати взуття охайною тривалий час. Натирати взуття слід таким чином, щоб нанесене засіб буквально вбралося в поверхню. Після цього потрібно використовувати спеціальну щітку для чистки нубуку, позбавляючись від частинок бруду.


Не рекомендується використовувати воду і спирт для чищення нубуку. Також ні в якому разі не використовуйте мило, так як воно здатне залишити розлучення на взуття. Взимку взуття з нубуку краще носити обережно, не наступаючи в бруд, так як вона може містити хімічні агенти, що роз`їдають нубук. Не слід використовувати блиск для звичайної шкіряного взуття.

Після того як взуття буде очищена, необхідно втерти в неї водовідштовхувальне просочення і поставити сушитися, але подалі від батареї.

Якщо вас цікавить детальна інформація про те, як здійснювати чистку замшевого взуття, а також як чистити шкіру, ми рекомендуємо прочитати наступні статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!