» » » Як з однокімнатної квартири зробити двокімнатну?

Як з однокімнатної квартири зробити двокімнатну?

Як з однокімнатної квартири зробити двокімнатну?
Як з однокімнатної квартири зробити двокімнатну?

Власники "одиничок" часто починають замислюватися над переробкою однокімнатної квартири в двокімнатну, коли у них з`являється сім`я. Жити з чоловіком і дитиною в умовах однокімнатної квартири трохи незручно, тому давайте розглянемо способи, як можна зробити проживання більш комфортним.

Планування квартири

Вихідним матеріалом для роботи над переплануванням завжди є те, як Планування квартирирозподілена повна площа вашої квартири між приміщеннями. У панельних будинках споруди кінця 1990 - х і початку 2000 - х однокімнатні квартири мали приблизно однакову планування. Всі приміщення поділялося навпіл, одна половина була житловою кімнатою, а в другій розташовувалися передпокій, кухня і суміщений санвузол між ними.

У більш сучасних будинках планування однокімнатної квартири - це коли вздовж двох стін розташовуються кухня, передпокій і санвузол, а житлова кімната займає весь інший простір.

Способи з однокімнатної квартири зробити двокімнатну

В першу чергу, щоб вам було легше зробити зі своєї однокімнатної квартири двокімнатну, можна порадитися з тими, у кого квартира схожою планування, подивитися фото і відео в інтернеті, задіяти дизайнерів. Найчастіше таке перепланування можна зробити без глобальних змін стін і перегородок. Розглянемо універсальні прийоми, скориставшись якими, можна отримати у власність «двушку», не змінюючи квартиру.

Перегородки в кімнатіперегородка



Якщо житлова кімната в квартирі досить велика, то можна скористатися найпростішим методом переробки однокімнатної квартири в двокімнатну - пристроєм перегородок. Дані перегородки дуже легко можна зробити з дерев`яного каркаса і листів гіпсокартону. Детальніше про це в статті нашого сайту: Як розділити кімнату на дві?.

переміщення кухні

Збільшення кімнат в однокімнатній квартирі найчастіше буває потрібно після народження дитини, і нову дитячу кімнату нерідко роблять з кухні. Саму ж кухню переносять в вітальню. Може скластися враження, що це трохи незручно, але насправді це дуже популярний і сучасний метод планування, який вже давно з успіхом використовується в Європі і за океаном.

Зазвичай кухню переносять до стіни, в якій знаходиться вхідні двері. огорожа зон переміщення кухнікухні і вітальні можна зробити за допомогою дивана, стільниці або барной стійки. Останній варіант найбільш популярний, оскільки барну стійку можна використовувати як обідній стіл, за яким з комфортом зможуть розміститися батьки зі своєю дитиною.

Використання балкона

Балкон - це той простір, який дозволить найбільш вдало зробити з однокімнатної квартири двокімнатну, оскільки його можна використовувати як робоче місце або продовження спальної зони батьків. Однак при будь-якому використанні балкона його потрібно добре утеплити і бажано встановити теплі підлоги. Також потрібно зробити подіум, на який можна буде поставити ліжко з частковим використанням площі балкона. Це допоможе відокремити спальне місце і зробити вітальню більш затишною.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!