» » » Як прибрати банер в браузері?

Як прибрати банер в браузері?

Як прибрати банер в браузері?

Для початку давайте розглянемо різновиди шкідливих програм. Найпопулярнішими можна вважати спливаючі вікна або банери, які для розблокування браузера просять відправити СМС. Це, звичайно, повний розлучення, тому ні в якому разі відправляти СМС не потрібно. Але тоді, як прибрати банер в браузері? Іноді, в нижній частині екрана, може спливати віконце, в якому вас просять відвідати порнографічний ресурс або виконати іншу дію. Буває, що віруси маскуються і під популярні додатки. Але не настільки важливо знати, як саме цей вірус потрапляє до вас на комп`ютер, важливіше розібратися, як видалити банер в браузері. Давайте розглянемо варіанти для кожного браузера.

Прибираємо банер з Internet Explorer

  • 1 спосіб: необхідно в настройках браузера скинути всі налаштування. Заходимо в Властивості оглядача, натискаємо на "Додатково", і там вибираємо "Скидання налаштувань" і перезавантажуємо браузер. Іноді допомагає це.
  • 2 спосіб: шукаємо в браузері "Управління настройками", вибираємо "Включення і вимикання налаштувань". Там ви можете дізнатися, в якому файлі знаходиться шкідливий інформер. Найчастіше, він знаходиться на диску С в папці Windows, в папці System32 і має дозвіл .dll.

Як прибрати банер з браузера Opera

Заходимо в "Інструменти / Налаштування / Додатково". У виданому меню ви побачите пункт "Вміст", вибираємо тут "Налаштування javaskript". У цьому ж меню є папка з файлами налаштувань. Якщо звідти скопіювати всі файли, повертаючи їх по одному назад, можна виявити вірусний рекламний модуль. Виробляючи копіювання нового файлу, потрібно перезапускати браузер.

Прибираємо банер Mozilla FireFox

Для цього потрібно зайти в Інструменти і вибрати пункт Додатки. У ньому вибираємо "Розширення", де розташувалися додаткові модулі, що встановлюються в браузері. Шкідливий модуль може потрапити сюди. У FireFox є спеціальний пункт "Розширення", який присвячений саме додатковим модулям. Саме з нього можна видалити вірусні програми та рекламні модулі, а так само модулі зі сторонніх сайтів.

Як прибрати банер з робочого столу



Буває, що вірус може додатися і на робочий стіл. Видалити такий банер трохи складніше, але можливо. Найчастіше такий вірусний модуль блокує весь комп`ютер. Потрібно виконати наступний алгоритм:

  • Перезавантажуємо комп`ютер, вибираючи завантаження в безпечному режимі. Що зробити її, необхідно при завантаженні потрапити в БІОС.
  • Безпечний режим завантажить комп`ютер, а троянський вірус не заблокує комп`ютер.
  • Як комп`ютер завантажиться, заходимо в диспетчер задач. Або відразу натискаємо Windows і R, а в меню вибираємо виконати і пишемо msconfig. У пункті Автозагрузка ви зможете знайти програми, що завантажуються разом з операційною системою. Там ви і знайдете троян.

Для профілактичних заходів варто використовувати хороший антивірус, обов`язково зі свіжими базами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!