» » » Як прибрати рекламу в браузері?

Як прибрати рекламу в браузері?

Як прибрати рекламу в браузері?

У століття цифрових технологій та Інтернету величезна кількість людей на планеті щодня шукає багато речей за запитами в пошукових системах. Заходячи на різні сайти і завантажуючи різні програми, можна підхопити неприємний вірус, який буде показувати один і той же рекламний банер на робочому столі або в браузері. Добре, якщо є антивірус, який впорається із завданням. А якщо його немає?

Крім цього в інтернеті буває дуже багато різної реклами, яка може докучати. Саме вміння відключати цю рекламу і знешкоджувати вірус сьогодні допомагає багатьом людям. Однак не кожен знає, як можна прибрати рекламу в браузері самостійно.

Розглянемо всі ці проблеми і їх рішення докладніше.

Як прибрати рекламу і банери з сайтів безкоштовно

На абсолютній більшості сайтів в інтернеті завжди є місце, де буде реклама. Часом, ця реклама стає дуже нав`язливою, створюючи незручності при перегляді інформації на сайті. Наприклад, вискакують банери прямо перед моментом, коли ви збираєтеся натиснути на кнопку сайту. Крім цього реклама завжди також витрачає ваш трафік інтернету і зменшує швидкість завантаження сайту. Особливо це актуально для користувачів мобільного інтернету.



Саме тому більшість користувачів недолюблюють рекламу. Тому була створена програма, яка покликана прибрати рекламу в браузері. Називається вона «AdBlock». Сьогодні цю програму можна встановити в вашому браузері як розширення. Програму немає необхідності завантажувати на комп`ютер для установки. досить:

  1. Зайти в налаштування браузера і знайти розділ з розширеннями.
  2. Перейти в магазин розширень.
  3. Там ви знайти цю програму через пошук. Також можна подивитися аналоги цього розширення з іншими назвами і вибрати краще.
  4. Потім встановити для вашого браузера потрібне розширення.

В даний момент розширення Adblock є безкоштовним і вільно поширюється. Розширення починає працювати відразу після установки. Після цього на будь-яких сайтах зникнуть всі можливі види банерів реклами. Трафік буде заощаджено, а реклама не буде заважати інтернет серфінгу.



Для соціальних мереж на зразок ВКонтакте і Однокласники також є окремі розширення, які прибирають рекламу з мережі. Однак розширення Adblock діє також і на соціальні мережі, тому вам не доведеться ставити додаткові розширення на ваш браузер.

Як знешкодити вірусну рекламу в браузері

Щоб знешкодити вірусний банер в браузері, необхідно відшукати вірусні файли на комп`ютері. Це буває не так просто, як здається на перший погляд.

Є кілька способів:

  1. Відключити всі надбудови і розширення вашого браузера. Після цього досить підключати їх по одному, поки не знайдете сам шкідливий плагін. Тоді залишиться лише видалити його.
  2. Якщо попереднім пунктом вірусний рекламний банер видалити не виходить, то необхідно шукати вірусні файли вже на комп`ютері. Зазвичай файли вірусу базуються в системній папці «system32». Шукаємо файли, які мають розширення «.dll». Після цього необхідно серед цих файлів знайти файли, в назвах яких є слово «lib». Видаляємо ці файли, а потім перезавантажуємо комп`ютер. Перевіряємо відсутність рекламних вірусних банерів в браузері.
  3. Якщо ж всі попередні пункти не допомогли, то вірус, ймовірно, запускається разом з комп`ютером. Тоді викликаємо «Диспетчер завдань» і відкриваємо вкладку «Автозавантаження». У вікні можна подивитися всі файли, які завантажуються з Windows. Прибрати вірус не складе труднощів, відключивши його у вікні Автозавантаження. А потім перезавантажуємо комп`ютер і перевіряємо.

Як знешкодити вірусну рекламу на комп`ютері

В окремих випадках при відсутності антивіруса на комп`ютері можна підхопити дуже неприємний вірус, який заблокує комп`ютер і буде вимагати відправку смс на певний номер. Щоб відключити цей вірус, потрібно:

  1. Перезавантажити комп`ютер.
  2. Увійти в Безпечний режим. Як це зробити, можна подивитися в інструкції до комп`ютера.
  3. У безпечному режимі вірус не буде активним, а ви зможете знайти файли вірусу і видалити їх.

Також можна у вікні «Автозавантаження» відключити даний вірус, тоді він не буде більше завантажуватися разом з ОС.

Також ви можете прочитати наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!