» » » Як відключити драйвер?

Як відключити драйвер?

Як відключити драйвер?

Драйвером називається прошарок програмного коду, яка забезпечує взаємодію комп`ютера з різними пристроями і обладнанням. Нормальна робота обладнання, підключеного до комп`ютера, неможлива без наявності драйвера. Найчастіше разом з Windows поставляються і універсальні драйвера, але їх можна також знайти в центрі оновлення системи. Для цього необхідно перейти в центр і перевірити наявність оновлень. У разі, коли необхідний драйвер відсутній в Windows, його слід шукати на сайті виробника підключеного пристрою.

Цифровий підпис драйвера

Перш ніж з`ясовувати, як відключити перевірку підпису драйверів, необхідно усвідомити, що ж таке цифровий підпис. Підписаний драйвер - це такий драйвер пристрою, який має цифровий підпис. У свою чергу, цифровий підпис є електронною мітку безпеки. Вона може позначити видавця програмного забезпечення або процес зміни драйвера після того, як була проведена його підпис. З одного боку цифровий підпис є певною гарантією якості і безпеки, хоча і не стовідсоткової. З іншого ж боку, установка драйверів належать виключно виробникові не завжди зручна для користувачів, оскільки часто після декількох оновлень він забуває про підтримку пристрою. В такому випадку, можна відключити перевірку цифрового підпису драйверів на вашому комп`ютері.

Відключення перевірки цифрового підпису



Зробити відключення перевірки можливе за допомогою наступного не складний спосіб - відключити підпис драйверів Windows 7 за допомогою групової політики. Вона відмінно підійде, якщо ви хочете повністю відключити перевірку підпису. Для цього необхідно відкрити редактор групової локальної політики. Зробити це можна набравши gpedit.msc в пункті «Виконати» з меню «Пуск». Потім в меню програми слід перейти в розділ конфігурації користувача, а після цього, перейти в наступний розділ під назвою «Адміністративні шаблони». Тут потрібно буде відкрити пункт «Система» і перейти в меню, де налаштовується процес установки драйверів. Після цього, у вікні, слід вибрати рядок «Цифровий підпис драйверів пристрою» і натиснути на кнопку «Відключити». Потім ці зміни потрібно застосувати і зберегти. Тепер, при установці драйверів, які не буде спливати вікно про невідповідність цифрового підпису, а це означає, що перед вами більше не буде стояти завдання, як відключити підпис драйверів.

Включення перевірки цифрового підпису



Якщо вам знадобилося включити інформацію про те, що цифровий підпис програмного забезпечення скасовано, то слід також зайти в пункт меню конфігурації, а потім включити його. Однак слід звернути увагу, що дана дія зажадає від вас в майбутньому вибору режиму перевірки драйверів.

Розблокування брандмауера

Завдання, як відключити драйвер, може стояти перед вами і в тому випадку, якщо система безпеки комп`ютера не дає запускати будь-які програми роботи з мережею або доступу до веб ресурсів. В даному випадку вам буде потрібно виконати додаткову настройку конфігурації ОС Windows. Щоб це зробити, потрібно відкрити панель управління, після чого, в меню, слід перейти до рядка «Параметри безпеки». Потім відкриється діалогове вікно, в якому необхідно буде вибрати (в самому низу) настройки брандмауера. У наступному вікні вибираєте вкладку «Винятки» і ставите галочку поруч з тією програмою, виклик якої забороняє система комп`ютера. Якщо необхідна програма відсутня в списку, то слід додати її за допомогою кнопки «Огляд», після натискання якої вам запропонують вибрати основний виконуваний файл необхідної програми. Як можна помітити, спосіб «групової політики» дуже простий в застосуванні і не займає багато часу. Головне, при виникненні завдання, як відключити перевірку драйверів - оцінити, наскільки сильно ви довіряєте встановлюються стороннім драйверам. Бути може, краще довіритися виробнику обладнання?



Увага, тільки СЬОГОДНІ!