» » » Що таке підпис?

Що таке підпис?

Що таке підпис?

На багатьох документах для підтвердження їх справжності присутній графа, в якій людина повинна залишити свій підпис. В даному випадку підпис підтверджує справжність документа і згода людини, який його підписав, з усім, що написано в документі. Але існує ще одне поняття - електронний підпис. Давайте дізнаємося, що таке підпис, які різновиди підписів існують і для чого вони потрібні.

види підписів

Спершу розглянемо саму звичну для нас підпис, яка необхідна для запевнення різних документів. Такий підпис є унікальною сукупністю символів, яка служить для ідентифікації певної людини.

Існує кілька загальноприйнятих ознак хорошою підпису:

  • легкість і швидкість відтворення;
  • стійкість до підробки (підпис досить складна для того, щоб зловмисник міг її досконально повторити);
  • які можуть бути ідентифіковані унікальність (підпис легко впізнається).


Ну а якщо ви хочете зробити свій підпис красивіше, вам допоможе ця стаття - Як розписуватися красиво.

Електронний підпис

Про таке поняття ми чуємо рідше, ніж про звичайні підписах, але вони також існують. Що таке електронний підпис? В даному випадку, електронний підпис є оцифрованих варіантом особистого підпису. Застосовується в тих же випадках, що і особистий підпис, але запевняють нею електронні документи. Також існують спеціальні пристрої, схожі на графічні планшети, за допомогою яких людина може перенести свій підпис в графічний файл.

Цифровий підпис

Поняття «цифровий підпис» зустрічається не так часто і по суті має мало спільного зі звичними для нас особистими підписами. Що таке цифровий підпис? Цей вид підпису є спеціальним реквізитом електронного документа, який створюється за допомогою спеціального криптографічного ключа і служить для перевірки цілісності документа. Цифровий підпис дозволяє виявити підроблені документи, так як внесення навіть невеликих змін в структуру документа призводить до зміни початкової цифрового підпису. Також за допомогою цифрового підпису можна встановити авторство документа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!