» » » Як у фотошопі зробити аву?

Як у фотошопі зробити аву?

Як в Фотошопі зробити аву?

Поза всяким сумнівом той факт, що аватар - це те, за чим складається перша думка про будь-кого в Інтернеті. Так, ще нік, але графічне зображення куди простіше сприймається і впадає в очі. З аватаром виникають будь-які асоціації, він легко запам`ятовується. Цим і пояснюється зростаючий інтерес до питання про те, як зробити аву в Фотошопі.

Так, до речі, навіщо робити самому? Можна завантажити з якогось сайту, а таких безліч, і асортимент там широкий, кожен зможе знайти щось для себе. Але де гарантія, що таку ж аватарку вже не скачала сотня, а то і тисяча чоловік? Якщо вже ми вирішили підкреслити свою індивідуальність, то починати зі скачування поширених картинок не варто. Унікальність вашого профілю тут же падає в рази.

Зробити аву в Фотошопі не так вже й складно. Потрібно зовсім небагато часу і мінімальні знання програми. Та ще ідея, посидючість, акуратність, терпіння, час ... ну да ладно, не все відразу.

  • До аватару пред`являється ряд вимог. Одне з найважливіших вимог - це розмір зображення. На багатьох сайтах накладено обмеження, пов`язане саме з цим пунктом. Самі часто використовувані розміри це 60х60, 100х100, 120х120px (пікселів).
  • Визначившись з розміром зображення, задумайтеся про ідею. Власне, про те, що буде розташовано на аватарі, кількість об`єктів, їх розмір. Якщо ви захочете розташувати себе на тлі морського лайнера або космічного корабля з "Зоряних воєн", та ще й в обнімку з Ханом Соло і підписом Майкла Джордана в лівому кутку, навряд чи вийде щось путнє. Врахуйте пропорції, композицію, ракурс. І не втрачайте нитку логіки! Фантазія може бути буйної, але напевно ви самі сміялися над чиїмись абсурдними Авамі. Чи не хочете стати об`єктом глузувань? Продумайте все дрібниці.


Є ідея. Є картинка. Приступаємо до обробки!

  1. Відкриваємо Фотошоп, створюємо новий документ. Задаємо при цьому потрібні розміри, наприклад, 120 пікселів у висоту і 80 завширшки. Робиться це нескладно: Файл - Новий - у вікні переставте "точку" навпроти пунк "px". Власне, у відповідні поля вводимо цифри, тиснемо "Ок". Прямо з диспетчера файлів системи перетягуємо шляхом затиснення лівої клавіші потрібне зображення. Перетягуванням, масштабуванням, часткової обрізанням зображення надаємо йому гармонійний вигляд. Намагайтеся не виходити за межі позначеної області, і у вас все вийде.
  2. Підігнавши картинку, надаємо їй індивідуальність. Зробити це можна так, наприклад: Фільтр - Пластика. Вибираємо інструмент, що нагадує палець, і підтягуємо / розтягуємо ділянки зображення. Багато так збільшують собі м`язи, економлячи час на спортзал.
  3. Можна змінити колірну гамму аватара: Зображення - Корекція - Рівні. Відкриється гістограма картинки. Знаючи коди RGB, ви можете досить сильно змінити майбутній аватар. Але і без спеціальних знань, "на око" виходить типово.

До речі, вищеописані команди мали на увазі наявність у вас російськомовного Фотошопа. Якщо ваші меню програми все ще несуть закордоном - не біда! На нашому сайті ви можете знайти опис, як змінити мову в Фотошопі.

Сподіваюся, вам стало зрозуміло, нехай і в загальних рисах, як зробити аву в Фотошопі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!