Чим відкрити doc?

Чим відкрити doc?

Дійсно, сучасники вже рідко цікавляться, ніж відкрити doc. Розумні операційні системи в сукупності з грамотним програмним забезпеченням давно вже стали думати замість середньостатистичного користувача персонального комп`ютера. А в таких речах, як співвідношення програм і файлів, розбиратися і взагалі не варто. На перший погляд, чим відкрилося, тим і відкрилося, аби працювало.

А що, якщо воно не відкриється взагалі? Раптом у вас не інстальований необхідний пакет ПО? Тут-то і починається паніка, питання, нерозуміння - формат doc, ніж відкрити файл doc і так далі до нескінченності. Давайте взагалі дізнаємося, що таке DOC?

Формат і його призначення

Розширення doc, а вірніше, права на нього, повністю належать компанії Microsoft. Файли з цим розширенням є текстові документи, але не просто передають символи, а й різноманітне форматування тексту, що включаються спецсимволи і / або конструкції (таблиці, наприклад).

Чим відкрити файл doc на своєму комп`ютері

Дійсно, через що відкрити doc? Блокнот? Чи не варіант, адже навіть якщо всі зірки зійдуться і співпаде кодування, то що робити з втраченим форматуванням?

Для користувачів Windows, відповідно, і існує чудовий пакет MS Office, в складі якого - текстовий редактор Word. Саме він і відкриє ваш doc-файл.

Є безкоштовна альтернатива, і ім`я їй - легіон Open Office. Абсолютно безкоштовно поширюється, легко доступна до скачування з офф-сайту.

Ну а в крайньому випадку, якщо не виходить, є спосіб відкрити формат doc за допомогою WordPad. Так, в Windows прихований трохи "прокачаний" блокнот, чи не демо-версія того ж за допомогою Word.

Думаю, тепер нам всім ясно, як і чим відкрити doc.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!