Як запустити термінал?

Як запустити термінал?

Завдання операційної системи можливо виконувати в консолі або терміналі шляхом введення певних команд. На даний момент існує безліч комп`ютерних операційних систем. Найпопулярніші з них - Windows, Ubuntu, Mac os. У всіх них термінал запускається по-різному. Дізнайтеся, як запустити термінал на різних операційних системах.

Windows

На початку потрібно натиснути на кнопку «Пуск», після чого слід вибрати в меню пункт «Виконати». Відкриється вікно запуску програм. Необхідно буде ввести в рядку пошуку «cmd» або «command», і натиснути кнопку «Ок». Після цього відкриється термінал.

Ubuntu

Тепер дізнайтеся, як запустити термінал в Ubuntu. Для цього, в верхньому куті робочого столу, потрібно знайти меню «Додатки». Натиснувши по ньому мишкою, відкриється меню встановлених додатків. Тут слід вибрати пункт «Стандартні». Далі потрібно знайти додаток «Термінал» і запустити цю програму. У деяких версіях даної операційної системи існує можливість по-іншому запускати командний рядок. Щоб зробити це, потрібно перейти в меню «K-menu» і натиснути мишкою на розділ «System». Після цього слід вибрати пункт «Konsole» або ж «Terminal Program». Якщо ж у вас версія Убунту 11.04 і вище, тоді вам можна просто натиснути кнопку з «прапорцем» на клавіатурі і в вікні, «Dash» ввести перші літери назви програми. У нашому випадку досить буде написати слово «терм» без лапок, після чого натиснути «Enter».

Mac os



Спочатку слід запустити операційну систему. Після цього необхідно відкрити меню і перейти в каталог «Програми». Тут потрібно буде вибрати розділ «Службові програми». Потім потрібно знайти додаток «Terminal» і запустити його. Крім цього, можна знайти дану командний рядок за допомогою меню «Spotlight». Тепер необхідно натиснути комбінацію клавіш Ctrl + Пробіл. Потім ви побачите рядок запиту, де потрібно буде ввести слово «Terminal». Програма почне пошук. По його завершенню, слід вибрати той, навпроти якого стоїть напис «Найкращий збіг». Тепер можна здійснити запуск файлу натисканням кнопки «Enter».

З`ясувавши, як запустити термінал, користувачам слід заздалегідь ознайомитися з різними способами його використання. За допомогою консолі можна вирішувати різні завдання, наприклад, форматувати диски, запускати додатки, перевіряти мережу і багато іншого. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!