Як зробити принтскрін?

Як зробити Принтскрін?

Для виконання скриншота власники комп`ютерів з встановленою системою Windows часто використовують кнопку PrtScr - "Принтскрін". У даній статті буде розглянуто, як зробити Принтскрін на ПК і ноутбуці, для ОС: Linux, Windows і Mac.Далее будуть розглянуті процедури з виконання скриншота на різних ОС і мобільних пристроях.

Створення скриншота на Windows

Для операційної системи Windows процедуру можна виконати за допомогою програми Paint. Для цього на клавіатурі натиснути кнопку PrtScr, а потім відкрити програму, вставити зображення (можна використовувати комбінацію клавіш Ctrl + V) і зберегти. Для того, щоб зробити Принтскрін на ноутбуці, потрібно повторити цю ж процедуру. Адже, як відомо, ноутбук відрізняється від стаціонарного комп`ютера лише своєю мобільністю.

Створення скриншота в Linux

У разі створення скріншота на комп`ютері з Linux ОС можна також скористатися вбудованою в операційну систему програмою, яка називається Gnome-screenshot. Досить запустити додаток і на робочому столі з`явиться вікно з заголовком «знімок екрана». Далі вибрати потрібну функцію і зробити скріншот всього екрану або певній галузі.

Як зробити Принтскрін на Маке

У Mac OS практично для будь-якої команди є свої поєднання клавіш, в тому числі і для скриншоти.

  1. Для створення скріншота повного екрану необхідно затиснути клавіші shift + command + 3. Для копіювання зображення в буфер обміну необхідно виконати комбінацію shift + control + command + 3 (скріншот повного екрану).
  2. Для того, щоб виділити окреме зображення shift + command + 4. Потрібна картинка автоматично з`явиться на робочому столі, в форматі зображення png. Копіювати зображення в буфер обміну - shift + control + command + 4 (скріншот виділеної області). Після чого можна відкрити будь-який графічний редактор і натиснути command + v для появи зображення.


У разі, якщо користувачеві потрібно відразу створити скріншот, де буде представлена обрана область, слід скористатися спеціальними програмами, такими як, Joxi.

Виконання скриншота на телефоні

Для того, щоб зробити скріншот на телефоні з встановленою операційною системою Android, потрібно натиснути кнопку харчування і гойдалка гучності одночасно. Скріншот з`явиться в галереї. Варто врахувати, що таким способом можна зробити скріншот тільки при наявності версії Android 4.0 і вище. Якщо версія ОС нижче зазначеної, слід завантажити спеціальний додаток.

Якщо телефон працює на операційній системі Windows Phone, то в цьому випадку для створення скріншота слід:

  1. Для версії 8.0 натиснути одночасно кнопку додому (фірмовий логотип) і кнопку живлення.
  2. Для версії 8.1 натиснути одночасно кнопку живлення і підвищення гучності.


В обох версіях фотографії будуть зберігатися в розділі "Фотографії".

Для телефонів Lenovo, що мають додаткові особливості операційної системи, існує три способи для створення скріншота.

  1. У випадаючому меню є окрема кнопка "Скріншот". Після її натискання знімок екрана відбудеться автоматично.
  2. При утримуванні кнопки "Додому" з`явиться контекстне меню, яке також має кнопку створення скріншота.
  3. Створити скріншот можна за допомогою утримування кнопки "Додому" і гойдалки гучності.

Зроблені скріншоти можна буде подивитися в галереї.

Як зробити Принтскрін на Айпад

Щоб зробити Принтскрін на iPad користувачеві потрібно лише натискання кнопки Home і Power. Після натискання другої кнопки можна буде почути клацання фотоапарата, що означає, що знімок збережений в пам`яті. У випадку з iPhone створення скріншота відбувається аналогічним чином.

Як зробити скріншот на планшеті Android

На Android зробити скріншот можна так само, як і на iPad, досить затиснути кнопку додому і одночасно кнопку включення пристрою. Знімок зберігається таким же чином в пам`яті пристрою.

У разі, якщо інструкції для мобільних пристроїв не допомагають, рекомендується завантажити спеціальний додаток, наприклад, ShootMe.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!