» » » Як зробити скріншот в грі?

Як зробити скріншот в грі?

Як зробити скріншот в грі?

Багато ігор, особливо розраховані на багато користувачів, підтримують створення скріншотів безпосередньо в процесі гри, деякі такої можливості гравцям не надають. Як зробити скріншот гри в різних ситуаціях?

Коли гра підтримує створення скріншотів

Як правило, за створення скріншотів відповідає кнопка PrtScr. Її можна знайти в налаштуваннях управління гри з клавіатури і призначити замість неї будь-яку іншу клавішу. Після натискання на PrtScr скріншот з`являється або в папці з грою, або в «Моїх документах», де знаходяться збереження.

Коли в грі можна фотографувати

У деяких іграх можна робити фотографії. Найяскравіший приклад - серія Grand Theft Auto, в якій, керуючи своїм героєм за допомогою фотоапарата або телефону, можна робити фото. На спеціальні кнопки натискати не потрібно, треба лише мати в віртуальному світі фотографують пристрій.

Коли в грі не можна робити скріншоти і фотографувати

Як зробити скріншот екрану гри в такому випадку? Потрібно користуватися або стандартними можливостями своєї операційної системи, або вдаватися до допомоги додаткових програм.



Стандартно в Windows передбачена можливість створення скріншотів:

  1. У грі натисніть на кнопку PrtScr.
  2. Поверніть або закрийте гру.
  3. Відкрийте програму Paint або будь-який інший графічний редактор.
  4. Вставте зображення (комбінація Ctrl + V).
  5. Збережіть зображення.

Але коли в грі потрібно зробити кілька скріншотів, кожен раз згортати гру незручно. Тоді доводиться викачувати програму створення скріншотів.

Програма Screenshot Creator

Зручна і гнучка програма - Screenshot Creator. Після скачування установки і запуску її ярлик з`явиться в системному треї. Як зробити скріншот в грі за допомогою цієї програми? Спочатку налаштуйте її:

  1. Спершу на жорсткому диску створіть папку, в яку будуть зберігатися скріншоти.
  2. Через ярлик в системному треї відкрийте вікно програми або натисніть Shift + PrtScr.
  3. Відкрийте вкладку «Основні настройки».
  4. Знайдіть заголовок «Режим роботи програми».
  5. Поставте перемикач навпроти напису «Зберегти автоматично (див. Вкладку" Автозбереження ")». При натисканні на кнопку PrtScr скріншот автоматично збережеться.
  6. Прокрутіть нижче і знайдіть заголовок «Автозавантаження (запуск програми разом з Windows)».
  7. Поставте перемикач навпроти напису «Для всіх користувачів (потрібні права адміністратора)» або «Тільки для поточного користувача». Програма буде запускатися відразу після завантаження ОС.
  8. Відкрийте вкладку «Автозбереження».
  9. Праворуч від напису «Директорія» натисніть на кнопку «Огляд» і виберіть папку, яку ви створили для збереження скріншотів (пункт 1). Скріншоти будуть зберігатися в зазначену папку.
  10. Можете налаштувати гарячі клавіші в однойменній вкладці і покопатися в інших налаштуваннях.
  11. Закрийте програму.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!