Як створити програму?

Як створити програму?

Комп`ютерна програма - це якась послідовність кроків або, іншими словами, алгоритм дії обчислювальної машини. Так виглядає визначення програми в найзагальнішому вигляді. Для того щоб створити програму, потрібно знати мову програмування.

Мови програмування

Мовою програмування називають формальну знакову систему, яка призначена для запису комп`ютерних програм. Саме з вибір мови програмування починається створення будь-якої комп`ютерної програми.

На сьогоднішній день існують тисячі мов програмування, кожен з яких має свої особливості. Різні мови програмування підходять для вирішення різних завдань. І необов`язково знати всі мови, щоб бути хорошим програмістом. Головне - вибрати мову, виходячи з поставлених завдань.



Наприклад, не варто вибирати мову програмування Асемблер, якщо ви плануєте створити графічне Windows-додаток (через виклики API-функцій). Мова С ++ краще не вибирати тим, хто створює сайт. Мовою Basic не пишуть драйвери принтера. А HTML використовується лише для розмітки документів в мережі інтернет.

Якщо ви тільки вчитеся програмування, то вам варто вибрати мову програмування Visual Basic. Це найбільш універсальний інструмент. До того ж вивчення цієї мови дозволить вам засвоїти основи, які будуть вам корисні і при переході на більш складну мову програмування.

Складнощі при створенні програм

  • Створити свою першу програму на комп`ютері ви зможете вже після декількох годин вивчення мови програмування. За мерее вивчення матеріалу ви зможете додавати все нові і нові функції в свою програму. Ймовірно, не всі відразу буде виходити, тому потрібно бути дуже уважним;
  • Найголовніше - ви повинні розуміти, що будь-яка більш-менш серйозна програма передбачає наявність у програміста достатньої кількості знань і практичного досвіду. Не думайте, що після прочитання пари самовчителів ви зможете розробити власну операційну систему. Ви, звичайно, можете до цього прагнути, але все повинно йти поступово;
  • Самостійне вивчення чого-небудь або вдосконалення в якійсь області - це важка праця. Дуже складно буває змусити себе планомірно займатися саморозвитком. Тому слід ставити перед собою розумні завдання і планомірно працювати над їх виконанням;
  • Для більш ефективного навчання програмуванню ви можете звернутися за допомогою до фахівців в цій області. Вони будуть не тільки навчати, але і виправляти ваші помилки, які ви будете робити під час створення ваших перших програм на комп`ютері;
  • Якщо з якихось причин ви не можете звернутися до послуг професіоналів, користуйтеся посібниками, самовчителями і іншими навчальними матеріалами, які широко представлені в мережі. Наприклад, на сайті Padabum.com можна безкоштовно скачати дуже багато корисних матеріалів як з програмування в цілому, так і за мовою Visual Basic, зокрема.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!