» » » Що таке слеш?

Що таке слеш?

Що таке слеш?

Комп`ютерна клавіатура, крім набору букв і цифр, оснащена великою кількістю додаткових клавіш. Розглянемо, що таке слеш і для чого він потрібен. Слеш - це клавіша, призначена для введення символу риси, нахиленою вправо «/». Для того щоб надрукувати цей знак, слід переключитися на англійську розкладку, в якій є дві кнопки - слеш і бекслеш, що представляють собою риси з нахилом в ліву і в праву сторони.

На ноутбуках для зручності користувачів є функція введення слеша без включення англійської розкладки.

застосування слеша

Користувачі, знайомі з операційною системою DOS, прекрасно знають, як багато значить слеш і для чого він потрібен:

  • Слеш необхідний для позначення розподілу. Він також замінює знак дробу;
  • З його допомогою можна встановити співвідношення понять;
  • Слеш застосовують для орфографічних скорочень;
  • Даний знак прийнятий в якості оператора поділу і широко використовується в різних мовах програмування;
  • Слеш застосовується при написанні адрес посилань. За допомогою нього дуже легко визначити положення необхідної веб-сторінки, щоб завантажити її в браузері.
  • Слеш служить для поділу назв папок і директорій.

Слеш у вигляді прямої риси широко застосовується в математиці. Він служить відмінним роздільником в логічних структурах. В системі DOS він служить для перенаправлення потоків виведення в потоки введення або інші конвеєри. За допомогою прямої риси зручно малювати таблиці. Вона незамінна в мовах програмування як позначення умовного переходу.

поняття бекслеша



Досить поширеною варіацією слеша є бекслеш. Даний символ має зворотну форму і використовується в якості позначення функції різниці множин. Він може грати інші ролі при побудові тексту. Тільки від специфіки інформації залежить, що означає слеш в контексті. Нерідко бекслеш вживають у всіляких іграх і при роботі з консолями.

Його не варто плутати з прямим слешем, вводячи код директорії або використовуючи один з мов програмування. Іноді при помилковому наборі сам браузер здатний розпізнати помилку і замінити зворотну косу лінію на правильний слеш. Кожному користувачеві комп`ютера слід знати і пам`ятати про відмінність цих знаків.

З іншими поняттями можна ознайомитися в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!