» » » Що таке мікро?

Що таке мікро?

Що таке мікро?

Для того щоб зрозуміти, що таке мікро, необхідно розібратися в значенні даного слова. Це слово використовується як приставка до інших термінам. У міжнародній системі одиниць СІ дана приставка застосовується для назви і позначення десяткових часткових одиниць.

Значення слова «мікро»

Та одиниця, яка на початку свого найменування має приставку «мікро», походить від виконання множення вихідного числа на 10 в мінус шостого ступеня. Тобто це одна мільйонна частина тієї одиниці, до-раю названа в другій частині складання. Наприклад, микрофарад (одиниця виміру електричної ємності) - це одна мільйонна частина Фарада.

У 1960 році було вирішено використовувати слово «мікро» в якості приставки до інших термінам в Міжнародній системі одиниць. В цьому ж році одинадцята Генеральна конференція з мір та ваг прийняла в експлуатацію і Міжнародну систему одиниць. Слово «мікро» має давньогрецьке походження, в цій мові цей термін позначається прикметником «маленький».

При наборі слів і цифр на комп`ютері в системі Windows надрукувати позначення приставки «мікро», яке використовується у всьому світі, можна за допомогою цифрових клавіш і кнопки Alt. А саме, потрібно, утримуючи клавішу Alt, набрати комбінацію цифр 0181.



Приставку «мікро» використовують в словах, які характеризують малі розміри. Наприклад, це слова «мікроорганізм», «мікросистема», «мікрочастинка», «мікрофільм», «мікровибух» або «мікрорайон».

Дана приставка також може бути пов`язана з вивченням дуже маленьких величин або предметів, такий процес називається микроанализ. А обладнання для нього має назву мікроскоп. Існує навіть наука мікробіологія, предметом вивчення якої є мікроскопічні організми.

Приставка «мікро» широко застосовується в багатьох галузях промисловості, наприклад, в автомобілебудуванні, фізики, біології, астрономії та медицині.

Заглянувши в розділ визначення, можна знайти багато інших нових слів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!