Що таке з?

Що таке образотворчого мистецтва?

Слово «з» в найбільш відомому сьогодні значенні з`явилося в російській мові порівняно недавно. Воно виникло як скорочення від словосполучення «образотворче мистецтво». Так, наприклад, багато школярів називають уроки малювання. Присутній він і в назвах інших занять з образотворчого мистецтва: гурток з, ізостудія. А що таке з в інших значеннях? Давайте розберемося.

З - це перша частина багатьох складних слів, які передають значення рівності або однаковості. Наприклад: ізоамплітуда, ізотерма. З як частина слова має грецьке походження (isos), що дослівно перекладається як «рівний», і використовується в науковій термінології.

З - привід в російській мові, що є формою прийменника «з». Використовується для милозвучності перед словами, що починаються двома приголосними буквами, перша з яких - буква «р» або «л». Наприклад: пар валить з рота, палац побудований з льоду. Вживається цей привід і в поєднанні зі словами «всіх», «всього», «всієї». Наприклад: бігти з усіх сил.

З - приставка в російській мові, що є милозвучно формою приставки «з». Вживається перед буквою «ї», перед поєднанням приголосної букви і м`якого знака, перед групами деяких інших приголосних. Наприклад: спливти, виллю, зімну.

Також схоже на російськомовне вимова англійської абревіатури ISO, що є позначенням особливого формату файлів. Про це форматі ви можете більш детально прочитати в нашій статті Як розпакувати ISO.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!