Як закрити програму?

Як закрити програму?
Як закрити програму?

Дуже часто користувачі ПК стикаються з ситуацією зависання програми, тобто коли вона і не працює нормально, і не закривається. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, ознайомтеся з інформацією про те, як примусово закрити програму, яка зависла.

закриття вікна

Перш ніж вдаватися до серйозніших методів, можна спробувати просто закрити вікно програми, яка перестала відповідати. Для цього:

  1. Переконайтеся, що програму, яку потрібно завершити, активно і натисніть комбінацію клавіш Alt + F4.
  2. Спробуйте натиснути правою кнопкою по вкладці повис додатки і виберіть пункт «Закрити програму».
  3. Зрештою, якщо ситуація не надто критична, можна натиснути на піктограму програми в верхньому правому куті правою кнопкою миші і вибрати зі списку пункт «Закрити».

Диспетчер завдань

Диспетчер завдань - комп`ютерна програма, яка виводить перелік запущених процесів. За допомогою диспетчера можна завершити будь-який процес.

Для виклику диспетчера завдань потрібно скористатися поєднанням клавіш Ctrl + Alt + Delete. Після цього з`явиться меню, в якому можна запустити диспетчер задач.

Існує спосіб зробити це швидше, натиснувши поєднання клавіш Ctrl + Shift + Esc. В цьому випадку диспетчер запуститься відразу (без відкриття меню).

Щоб закрити програму, потрібно у вкладці «Додатки» виділити зависле додаток (відзначено як «Не відповідає» в крайньому правому стовпчику) і натиснути кнопку «Завершити завдання». Або ж можна клікнути по додатком правою кнопкою миші та оберіть зі списку вибрати той же пункт.



Бувають ситуації, в яких навіть цей метод не допомагає. В цьому випадку необхідно перейти на вкладку «Процеси» і відшукати в ній процес, який ви маєте намір завершити. Пошук буде кілька ускладнений тим, що в даній вкладці перераховані всі програми, запущені на даний момент, в тому числі і фонові. До того ж, назва може істотно відрізнятися від зазначеного у вкладці «Додатки» оскільки в «Процесах» відображається ім`я виконуваного файлу, а не програми.

Отже, відшукавши зависле додаток, можна закрити його, виділивши і натиснувши на кнопку «Завершити процес». Альтернативним варіантом є клік по додатком правою кнопкою миші і вибір зі списку того ж пункту. Якщо ви маєте намір не тільки закрити програму, але і завершити всі пов`язані з нею процеси, виберіть зі списку «Завершити дерево процесів». Ця функція закриє всі процеси, прямо або побічно пов`язані з зависла програмі.

Додаткову інформацію про завершення процесу за допомогою Диспетчера завдань, читайте в статті Як зупинити програму.

сторонні додатки



Зустрічаються шкідливі програми, які неможливо «вбити» за допомогою стандартних засобів Windows. Для управління такими додатками потрібно користуватися сторонніми програмами. Наприклад, Process Hacker або Process Explorer від Microsoft.

Оскільки такі програми оснащені більш складним інтерфейсом, їх застосовують більш досвідчені користувачі. Але ними можуть скористатися і новачки. Знадобиться лише запустити програму і відшукати потрібний процес. Після цього завершити його, вибравши відповідний пункт (вбити, завершити або закрити).

провідник

Існує хитрий спосіб оновити всі виконувані завдання - запустити провідник. Така дія може призвести до припинення зависання не відказали додатків. Щоб завершити роботу провідника в диспетчері завдань, потрібно відкрити вкладку «Процеси» і зупинити explorer.exe. Після цього у вкладці «Додатки» диспетчера необхідно натиснути на кнопку «Нова задача» і ввести в поле діалогового вікна «explorer». Провідник знову запуститься, а повисло додаток, можливо, оновиться.

створення ярлика

Альтернативним способом закриття програми є створення ярлика, запуск якого приведе до завершення всіх повисли процесів.

Щоб скористатися цим методом, вам знадобиться:

  1. Натиснути правою кнопкою миші по робочому столу і вибрати зі списку «Створити ярлик».
  2. В поле під рядком «Вкажіть розташування об`єкта» вставити «taskkill.exe / f / fi" status eq not responding "».
  3. Назвати створюваний ярлик.
  4. Призначити поєднання клавіш, щоб мати можливість швидко викликати процес. Для цього потрібно клікнути ПКМ по ярлику, в контекстному меню вибрати «Властивості», у вкладці "Ярлик" прописати поєднання в поле «Швидкий виклик».
  5. Призначити запуск від імені адміністратора.

Тепер, як тільки якась програма зависне, натисніть призначене поєднання, і вона закриється.

додаткові способи

Для виходу на робочий стіл під час подвисания повноекранного програми спробуйте:

  1. Натиснути на клавіатурі кнопку «Windows».
  2. Скористатися однієї з функціональних клавіш F1-F12.
  3. Натиснути на клавіатурі клавішу Esc.
  4. Скористатися поєднанням клавіш Win + Tab або Alt + Tab і вибрати робочий стіл.

Якщо жоден з варіантів не підійшов, прочитайте статтю Як завершити процес, де представлені додаткові рекомендації.

Що не потрібно робити

  1. Чи не перезавантажувати комп`ютер в аварійному режимі кнопкою Reset на корпусі системного блоку. Це крайній захід.
  2. Не намагайтеся запустити не відказали процес ще раз. Таким чином ви ще сильніше завантажуєте оперативну пам`ять машини.
  3. Не заводьте інші програми.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!