Як створити файл?

Як створити файл?

Робота в операційній системі Windows має на увазі постійні дії з файлами. Залежно від призначення і програми, за допомогою якої вони відкриваються, файли поділяються на різні формати (відео, аудіо, графічний, архів і т. Д.). Про те, як створити файл певного формату, піде мова в статті.

Створення текстового файлу

Створити текстовий файл з розширенням txt можна декількома способами.

  • у вбудованих текстових редакторах (Блокнот, WordPad). Запустити програму можна з меню "Пуск" або за допомогою ярлика. Після її запуску відкриється порожній текстовий файл готовий до роботи;
  • за допомогою контекстного меню. Після натискання правою кнопкою миші по порожньому місці робочого столу або конкретної папки з`явиться контекстне меню, в якому потрібно вибрати пункт "Створити" і в підменю вказати "текстовий документ";
  • за допомогою командного рядка. Командний рядок Windows запускається з меню Пуск - Виконати. У вікні "Запуск програми" слід ввести команду cmd і в командному рядку набрати наступний текст: echo "текст" >> "шлях / імя_файла.txt". Якщо поле «текст» залишити порожнім, буде створений чистий текстовий файл.

Як створити файл з розширенням bat

Bat-файл являє собою текстовий документ, який містить певні команди. Для їх виконання запускається командний рядок cmd. За допомогою такого пакетного файлу можна автоматизувати будь-який процес. Також в «сорочки» прописуються найпростіші віруси.



Як створити bat можна виконати за допомогою будь-якого текстового редактора, наприклад, Блокнота. Після того, як у файлі прописані необхідні команди, його потрібно зберегти з розширенням .bat. Для цього у вікні збереження файлу (Файл - Зберегти як) слід привласнити файлу назву і вказати розширення, в рядку "Тип файлу" вказати «всі файли».

Як створити iso образ

Iso файл - це точна копія оптичного диска, яку можна зберігати в комп`ютері або записати на чистий носій. Створити образ файлу можна за допомогою спеціальних програм, що виконують емуляцію приводу: Daemon Tools Lite, CDBurnerXP, Imgburn. Всі перераховані програми є безкоштовними і дозволяють створити iso образ будь-якого диска, в т. Ч. Завантажувального.

Як створити торрент-файл для роздачі



Торрент-файли призначені для передачі великого обсягу інформації декільком користувачам. Створити торрент-файл можна за допомогою програми Utorrent, остання версія якої і доповнення для підтримки російськомовного інтерфейсу знаходяться на офіційному сайті програми.

Перед безпосереднім створенням торрент-файлу потрібно включити мережу DHT. Викликати вікно настройки можна натисканням клавіш CTRL + P. Потім на вкладці BitTorrent поставити відповідну галочку.

Після натискання клавіш CTRL + N відкриється вікно створення нового торрента. Можна створити торрент для роздачі одного файлу або цілої папки, вибравши джерело. Поле "Трекери" заповнювати не потрібно. Процес створення торрента запускає кнопка "Створити і зберегти". Місце зберігання торрент-файлів вказується в наступному вікні. Зазвичай для цих цілей створюється спеціальна папка.

Створення pdf файлу

Файл формату pdf можна створити шляхом перетворення файлів інших форматів (текстових, графічних, html документів) за допомогою спеціальних програм, наприклад, PDFCreator. Для цього після установки програми вихідний документ слід відкрити і відправити на віртуальний принтер, створений PDFCreator, після чого зберегти отриманий файл.

Як створити html файл

Html файл являє собою текстовий документ, який написаний на мові розмітки гіпертексту, зрозумілого для браузерів. Створити його можна в одному з текстових редакторів (Блокнот або Notepad ++), вибравши при збереженні необхідне розширення файлу. Але набагато простіше це зробити в одній зі спеціальних програм, наприклад, Dreamweaver.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!