» » » Як дізнатися, скільки біт windows?

Як дізнатися, скільки біт windows?

Як дізнатися, скільки біт Windows?
Як дізнатися, скільки біт Windows?

Розрядність системи - одна з базових її характеристик, а тому користувач повинен знати, як дізнатися, скільки біт в його системі. Сьогодні, як правило, ми маємо справу з 32- і 64-розрядних системами. У цій статті розберемо три способи уточнити розрядність операційної системи на прикладі ОС Windows (Віндовс).

властивості системи

На наш погляд, це найшвидший спосіб дізнатися розрядність системи. Щоб зайти в властивості системи, вам необхідно клікнути по ярлику "Мій комп`ютер" правою кнопкою миші і в випадаючому меню вибрати пункт "Властивості". У вікні "Перегляд основних відомостей про вашому комп`ютері" в підрозділі "Система" ви можете побачити розрядність системи в рядку "Тип системи".

системний розділ

Однією з відмінних характеристик 64-бітових систем є здатність працювати з 32-бітними системами, в той момент, коли 32-бітна з 64-бітними програмами "зжитися" не зможе. Внаслідок даної особливості на 64-бітних системах в розділі "Локальний диск (С :)" ви побачите дві папки - Program Files і Program Files (x86), в той час як на 32-бітної тільки одну - Program Files.

Командна строка



Дізнатися розрядність можна і за допомогою командного рядка, запустити яку можна з меню "Пуск". В поле командного рядка необхідно ввести команду "Set Pro" і натиснути клавішу "Enter". Перед вами з`явиться перелік параметрів системи, серед яких буде і тип системи.

Як бачите, всі способи визначення розрядності системи дуже прості, і впорається з ними навіть початківець користувач.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!