» » » Що робить людину сильнішою?

Що робить людину сильнішою?

Що робить людину сильнішою?

Напевно, кожному доводилося стикатися з людьми, внутрішня сила яких відчувається на відстані. Іноді мимоволі позаздриш їх стійкості духу і оптимізму. Чи можна в собі виховати такі якості або життєвий стержень закладається з народження? Що робить людину сильнішою - благополуччя або випробування, перемоги або поразки?

Ознаки сильного духом людини

Що значить бути сильним? Що значить сильна людина в очах оточуючих? На думку американського лікаря-невропатолога Андре Сальтера, сильних особистостей відрізняють наступні ознаки:

  • емоційна мова, спонтанне вираження своїх емоцій;
  • прямота висловлювань без натяків і недомовок;
  • відстоювання своєї думки;
  • часте вживання займенника «Я»;
  • здатність до імпровізації;
  • сприйняття компліментів як належне.


Сила людського духу проявляється в певних рисах характеру:

  • впевненість. Сильні люди можуть тверезо оцінити свої здібності і з упевненістю йти до поставленої мети. Будь-яким видом діяльності, будь-то бізнес або приготування їжі, вони займаються захоплено, прагнучи розширити свої можливості. Тяжкі для більшості людей почуття страху, невизначеності, сумніви сильну особистість тільки стимулюють до пізнання нового;
  • вміння будувати відносини з оточуючими. Здатність сприймати людей такими, якими вони є, дозволяє сильним особистостям налагодити доброзичливі і глибокі відносини з колегами, друзями, родичами, сусідами. Їх управління іншими людьми базується на зміні себе і своєї поведінки;
  • почуття відповідальності. Сильні люди за все, що відбувається з ними в житті беруть відповідальність виключно на себе. Вони не шукають схвалення своїх вчинків у інших. Така життєва позиція дає незаперечну перевагу. Чи не покладаючись на сторонніх, вони знаходять повну незалежність;
  • природність. Сильні люди не приховують своїх справжніх почуттів ні від себе, ні від сторонніх і тільки власними почуттями керуються в прийнятті рішень;
  • неприйняття авторитарної влади. Сильні особистості ніколи не стануть необдумано підкорятися кому-небудь. Ні керівництву, ні батькам не вдасться маніпулювати ними. З такими людьми можна тільки співпрацювати;
  • життєрадісність, оптимізм. Життєстверджуюча позиція сильних людей не залежить від матеріального становища або думки оточуючих. Вони здатні зберігати спокій навіть у найскладніших ситуаціях. Вони вільні від образ, злості та іншого негативу.

Що робить нас сильнішими



Одні і ті ж життєві ситуації одну людину можуть зломити, в той час як іншого, навпаки, зроблять більш сильним і впевненим у собі. Що робить нас сильніше.

  1. Поставлена мета. Здійснення заповітної мрії надає людині віри в себе, цілеспрямованість, наполегливість та інші якості формують сильний характер.
  2. Перемоги. Навіть невеликі перемоги, які людина здобуває на шляху до досягнення своєї мети, зміцнюють бойовий дух і дозволяють ще раз переконатися в правильності обраного шляху. Успішна людина завжди пам`ятає і цінує кожну свою досягнення.
  3. Невдачі. Великі і маленькі поразки можуть зробити людину сильнішою тільки в тому випадку, якщо витягувати урок з таких падінь і йти далі. Подолання труднощів зміцнює характер і надає душевних сил на шляху до мети.

Щоб стати по-справжньому сильним і виробити залізний характер, потрібно позбавлятися від шкідливих звичок, ставити для себе певні обмеження. Ніколи не варто відкладати заплановані справи, кидати на півдорозі розпочате. Фізичні вправи допоможуть не тільки побороти лінь, а й додадуть впевненості в собі. І тоді в старості не доведеться шкодувати про нездійснених мріях і бездарно прожитого життя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!