» » » Як зробити перший крок?

Як зробити перший крок?

Як зробити перший крок?

Як відомо, впевненість в своїх силах - це запорука успіху. Але іноді буває складно зробити перший крок в якійсь справі. Людина може відчувати певну невпевненість у собі. Внаслідок цього з`являються проблеми не тільки в особистому житті, а й у роботі. У цій статті ми поговоримо про те, як знайти упевненість в собі і почати діяти.

Невпевненість в собі і її прояв

Невпевнені в собі люди з великими труднощами домагаються успіхів у житті. Їх судження часто залежать від думки оточуючих. Вони постійно сумніваються у своїх силах, надто метушаться, роблять легковажні вчинки, відмовляються від вигідних пропозицій. Але як знайти упевненість в собі? Спочатку необхідно зрозуміти корінь проблеми, щоб потім намагатися її вирішити. Розглянемо, в чому проявляється невпевненість:

  • занепокоєння особистими психологічними і фізичними вадами;
  • занижена самооцінка;
  • боязнь публічних виступів;
  • хвороблива педантичність: що скажуть інші люди?
  • виникнення страху при думці опинитися в центрі уваги;
  • почуття провини і сорому за трапилася ситуацію.


І деякі фізіологічні ознаки:

  • спітнілі долоні;
  • ускладнене дихання при знайомстві з новою людиною;
  • Комок в горлі.

Як набути впевненості

Розглянемо прості поради, які допоможуть зробити перший крок в якійсь справі:

  • Найголовніше - ніколи не звинувачуйте у своїх невдачах близьких вам людей. Чи не перекладайте відповідальність за власні проблеми на інших. Від цього ви не станете більш впевненим, самостійним або щасливим.
  • Якщо у вас є можливість виступати публічно на роботі, в інституті, в школі - це дуже добре. Завдяки такому досвіду в людини виробляється природна звичка відчувати себе більш спокійно і невимушено, знаходячись в центрі уваги. Вже після декількох виступів людина зможе набути впевненості в собі і позбутися від скутості.
  • Поставте перед собою мету і спробуйте максимально її реалізувати. Захотіли вивчити іноземну мову - записалися на курси. Захотіли знайти роботу - відправили резюме на кілька вакансій відразу. Якщо ви будете діяти, у вас з`являться страх і сумніви. Дія породжує сміливість і впевненість. Необхідно завжди працювати над проблемою і доводити її до кінця.
  • Робіть те, що ви боїтеся робити найбільше, і ви придбаєте впевненість в собі. Пам`ятайте також, що страхи часто ґрунтуються на неправильному розумінні суті проблеми.
  • Можна виділити кілька універсальних якостей впевненої поведінки. Наприклад, ваші жести завжди повинні бути виразними і відповідати мови по темпу і характеру. Погляд - прямий, відкритий і спрямований до співрозмовника. Мова - змістовна, рівна, виразна, без спешек і затримок. Голос - гучний, чіткий, чіткий. Крім цього, велике значення відіграють пряма постава і тверда хода. Всім своїм виглядом ви повинні показувати, що ви впевнена в собі людина.
  • Якщо людина занадто стурбований своїм зовнішнім виглядом, це може позначитися на його поведінці. Тому, якщо вас, наприклад, не влаштовує ваша фізична форма - займіться спортом, не подобається одяг - змініть гардероб. Все це позитивно відіб`ється на загальному рівні впевненості.
  • Найважливіше - це навчитися приймати себе таким, яким ви є. Ніколи не порівнюйте себе з іншими людьми, не копіюйте їх вчинки. Ви - індивідуальна особистість. По можливості не приймайте близько до серця критику інших людей (зрозуміло, її потрібно прийняти до відома і зробити певні висновки). Пам`ятайте, що джерело впевненості - в вас самих.

Невпевненість у відносинах



Якщо справа стосується романтичних відносин, зробити перший крок дівчині або хлопцю часом буває складно. Як показує статистика, приблизно в 5% людей сильно розвинена соціальна фобія. Вони відчувають сильну напругу під час розмови зі сторонніми людьми, а також відчувають себе невпевнено в незнайомій обстановці. Соціальна фобія заважає людині повноцінно функціонувати в суспільстві.

Зазвичай вважається, що зробити перший крок на шляху до сімейного щастя слід чоловікові. Дівчині залишається або проявити прихильність, або відкинути свого залицяльника. Але буває і так, що дівчина першою починає проявляти ініціативу. Дізнатися докладніше про те, чому цього не робить чоловік, можна з нашої статті - Чому він не робить перший крок.

Відносини можна почати з дружби, щирою і справжньою. Разом проводити час, відпочивати, щось обговорювати, ділитися своїми переживаннями і підтримувати один одного. Дуже часто така дружба може перерости в більш глибокі і тривалі відносини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!