» » » » Як позбутися від комплексів?

Як позбутися від комплексів?

Як позбутися від комплексів?

Позбавлення від комплексів - питання невпевненого в собі людини. Взагалі-то, скоєних людей, у яких немає недоліків, не буває. Вже легше, правда? Тепер приступайте до пошуку причин свого власного комплексу - що конкретно Вас в собі не влаштовує? Ви можете перемогти свої комплекси, ретельно розібравшись в собі, а ми Вам можемо дати поштовх - корисні поради на тему того, як позбутися від комплексів.

Кожен поважаючий себе людина замислюється про свою зовнішність, риси характеру, про те, як його сприймають оточуючі. Завжди знайдеться щось, що в собі не подобається. Досить багато людей настільки самокритичних, що буквально з`їдають себе комплексами. Цього робити не слід. Ви - особистість, ви - індивідуальність. Запам`ятайте це раз і назавжди. Однак людина мисляча - людина має сумнів. Комплекси бувають живучими, з ними необхідно боротися. Ми будемо раді, якщо наші поради допоможуть Вам позбутися від комплексів.

Як позбутися комплексу зовнішності



Відкриємо Вам секрет: комплекси зовнішності нам нав`язує суспільство, громадську думку. Ви коли-небудь звертали увагу на дітей - як вони сприймають себе? Вони такі - які є! Це потім вони починають копіювати дорослих. І чим дорослішими - тим "далі в ліс".

  1. Полюбіть себе по-дитячому. Ви - дитя природи, Боже дитя. Іншого такого немає. Спробуйте подивитися на себе з боку. Чи не критично, а люблячи.
  2. Повірте в себе, в свою неповторність і привабливість. У Вас є така родзинка, якої немає в інших.
  3. Не порівнюйте себе з іншими.
  4. Не звертайте уваги на критику з боку. Ви себе любите, а то, що про Вас говорять - це спроба нав`язати стереотипи. Ви не повинні боятися чужої думки, ви - поза стереотипів!
  5. Підвищуйте самооцінку. До краси людина звикає. Прагніть до того, щоб мати такими перевагами, які можуть затьмарити зовнішність.

Як позбутися комплексу неповноцінності

Цей комплекс відчував, мабуть, кожен. Корінь даного комплексу - страх. І горезвісна невпевненість в своїх силах. Поради такі:

  1. Чи не міряйте свій творчий хист чужими стандартами.
  2. Не бійтеся конкуренції, пробуйте свої сили, змагайтеся.
  3. Більше спілкуйтеся.
  4. Полюбіть компліменти на свою адресу.
  5. Не відкидайте чужу допомогу.
  6. Дивіться з надією в майбутнє, станьте улюбленцем долі.


Тут також підійдуть поради, рекомендовані з приводу комплексу зовнішності: ні з ким себе не порівнюйте, вірте в себе, підвищуйте самооцінку.

Як позбутися комплексу жертви

Страх, почуття провини, залежність від інших. Вам здається, що Ви "не гідні", що Вас незаслужено кривдять, що Ви - магніт для невдач - це все комплекс жертви. Щоб позбутися від нього, шлях один - перемогти. Наші поради:

  1. Аналізуйте: знайдіть причинно-наслідкові зв`язки - від чого виникає Ваш комплекс?
  2. Якщо Вас щось не влаштовує, не мовчіть. Озвучте свою точку зору. Впевнено і спокійно.
  3. Керуйте емоціями. Не реагуйте на все болісно. Якщо Ви приборкали емоції - Ви вже володієте ситуацією. Якщо Вас хтось "клює" - ставитеся до цього спокійно. Люди зазвичай не люблять "діставати" того, хто не реагує на їхні слова.
  4. Хваліть себе: за успішність, за властивості характеру, за розум, красу і т.д. Але ніколи не думайте про те, чого у вас немає, чого не вистачає.
  5. Змініть щось в собі, в способі життя. Поміняйте гардероб, рушайте в подорож. Змінюючи себе, Ви змінюєте і ставлення до себе.
  6. Нікому, навіть близьким, не розповідайте про свої недоліки. І все, в тому числі і Ви, будуть впевнені, що у Вас недоліків немає.
  7. Перестаньте вважати себе жертвою. У кожної людини в житті бувають невдачі, і кожен здатний з ними впоратися.
  8. Не чекайте допомоги від інших. Ви здатні самі впоратися з будь-якою важкою ситуацією.
  9. Радійте життю, кожну дрібницю, йдіть назустріч своїм бажанням. Дивіться на світ позитивно! І комплекс жертви не забариться Вас покинути назавжди.

Великий фахівець з вивчення комплексів, психоаналітик зі світовим ім`ям - Карл Юнг, сказав ключову фразу: "Не так важливо, чи є у людини комплекси, важливіше, що він з ними робить". Можна подивитися на себе критично, знайти можливості змінитися, звернути комплекс в стимул, щоб змінитися. Пам`ятайте: Ви - неповторна людина, не найкращий і не найгірший. Це ви!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!