Як стати впевненою в собі?

Як стати впевненою в собі?

Одним з найважливіших якостей успішної людини є впевненість в собі. Але що робити тому, у кого цієї впевненості немає? Кращим варіантом, звичайно, є похід до психолога, але не завжди на це вистачає часу, грошей, мотивації. Спробуємо відповісти вам, як стати впевненим людиною без допомоги фахівця.

Чим загрожує невпевненість в собі? Небажанням брати на себе відповідальність, пасивністю, залежністю від інших людей і їх думки, страх бути в центі уваги, страх публічних виступів, занижена самооцінка, складнощі у взаєминах з іншими людьми та ін. Як бачите, ці прояви невпевненості можуть досить сильно зіпсувати життя, перешкодити самореалізації та ефективності даної особистості. Тому, треба постаратися стати впевненим у собі якомога швидше.

Як стати впевненою жінкою? Як стати впевненим чоловіком?



Рекомендації для обох статей приблизно однакові (для дівчат є особливі поради, які ми обговорюємо нижче).

  • Не зациклюйтеся на фізичні вади. У вас занадто великий / малий ніс? Ви занадто високий / низький? Ймовірно, інші взагалі не помічають цієї вади або вважають його гідністю, вашою родзинкою. Ставтеся і ви до своєї зовнішності подібним чином.
  • Не критикуйте інших постійно. Якщо весь час будете вишукувати в інших недоліки, то страх стати об`єктом нападок з боку стане сильнішою. Уважайте в інших людях гідності, будьте ласкаві і уважні до оточуючих - такі люди завжди викликають довіру і симпатію.
  • Не бійтеся припуститися помилки. Багато хто не може щось зробити не тому, що у них є якісь проблеми, а лише через страх припуститися помилки. Хоча, вони могли б досягти успіху в цій справі, якби спробували. Пам`ятайте, що ви в будь-якому випадку виграєте, навіть якщо помиліться, адже будь-який досвід безцінний, як позитивний, так і негативний. Навчіться знаходити вигоду в такій ситуації - отримаєте життєвий урок, і в майбутньому ви вже не наступите на ті ж граблі. А ще, частіше згадуйте такий крилатий вислів: "Хто не ризикує, той не п`є шампанське!"
  • Самовдосконалення. Не зупиняйтеся на досягнутому, розвивайте свої кращі сторони. Займайтеся тим, що вам приємно і до чого у вас є покликання. Якщо у вас добре виходить, наприклад, співати то не залишайте ваш талант без уваги - ходіть на уроки вокалу, співайте в караоке-барі і т. Д. Так, ви самі підніметеся в своїх очах, відчуєте себе більш впевненим.
  • Ставте собі досяжні цілі. Захотіли скинути пару зайвих кілограм - і схудли. Захотіли підвищення по службі - і домоглися цього. Якщо мета досягнута обов`язково хваліть себе. Ситуація успішності дозволить вам відчувати себе впевненим ефективним людиною. Якщо ж щось не вдалося, не зациклюйтеся на невдачах. Поставте собі більш досяжну мету і радійте, коли її досягнете. Закріпіть цей стан у себе в голові, намагайтеся перебувати в ньому якомога довше.
  • Чи не намагайтеся усунути боязкість за допомогою алкоголю. Якщо ви можете бути розкутим і товариським, прийнявши невелику порцію алкоголю, значить ви в змозі досягти цього стану і без нього. Не кажучи вже про те, що алкогольний допінг для зняття невпевненості може стати звичкою.
  • Як стати більш впевненим? Для цього треба бути щирим і не боятися висловлювати свої емоції. Якщо є привід для радості - радійте, якщо сумно - не надягайте на себе чергову усмішку. Якщо вам подобається якийсь чоловік, ви знаходите його чарівним і привабливим - не соромтеся сказати йому про це. Щирість - дуже привабливе якість, яке притягує до себе людей.
  • Ну і головне якість, яке підкаже вам, як стати впевненою в собі, а також вирішити багато інших проблем - це любов до себе. Навчіться приймати себе, такими, які ви є. Не порівнюйте себе з іншими, не копіюйте інших - це вірний шлях стати невпевненим у собі людиною і заробити парочку комплексів. Ви унікальна особистість. Цінуйте себе, не надавайте великого значення критиці інших людей (звичайно, ви можете прийняти її до відома і почерпнути з неї щось дійсно корисне). Джерело гармонії та впевненості всередині вас самих!

Як стати впевненою дівчиною?



Не секрет, що для дівчат велике значення має зовнішній вигляд. Іноді їх невдоволення зовнішністю викликає невпевненість в собі. Крім тих рекомендацій, які були дані вище дівчатам, які бажають знати, як стати впевненою і сильною, можна порадити наступне:

  • Вранці, виходячи з дому, постарайся зробити свій зовнішній вигляд максимально привабливим. Нехай він залишається таким цілий день. Знаючи, що ти прекрасно виглядаєш, будеш відчувати себе набагато сміливіше і впевненіше. Намагайся стежити за своїм зовнішнім виглядом, будь доглянута і оригінальна.
  • Обирай одяг, в якій відчуваєш себе впевнено і вільна, а не ту, яка нав`язана глянцевими журналами. Колір одягу повинен бути тобі приємним і підходити до твого кольоротипу.
  • Не забувай, говорити собі кожен день компліменти! Ти прекрасна, чарівна, сексуальна!

Ось деякі поради, як стати впевненою або впевненим в собі людиною. Будьте впевнені в собі і будьте щасливі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!