Як перестати соромитися?

Як перестати соромитися?

Сором`язливі люди не можуть жити повноцінним життям в суспільстві. Вони відчувають себе комфортно тільки у себе вдома. Вони не люблять ходити в гості, на вечірки, в кафе або театри. Вони страшенно бояться незнайомих компаній, їх коло спілкування надзвичайно вузьке. Ось чому вони так часто ставлять одне і те ж питання - як перестати соромитися? Психологи давали безліч порад з цього приводу, кращі з них зібрані нижче.

  1. Ніколи не порівнюйте себе з іншими людьми і не заздріть. Завжди знайдуться люди розумніші, красивіші або більш комунікабельними, ніж ви. Зате у них будуть свої недоліки, в яких ви будете їх перевершувати. Наприклад, ваш знайомий - яскрава особистість, веселий співрозмовник і душа компанії. Ви здаєтеся сірою мишею на його тлі. Але і у нього є слабкі сторони. Бути може, він дуже неохайний, у нього погана пам`ять або слабке здоров`я? Тому не варто дивитися на інших людей, а тим більше заздрити їм.
  2. Складіть список своїх досягнень. Вони є у кожної людини. Ви прочитали сотню книг? Навчилися кататися на лижах? Вивчили англійську мову? Освоїли нову комп`ютерну програму? Почали робити зарядку вранці? - Запишіть все це на листку паперу в стовпчик і частіше перечитуйте. Можна також скласти список того, чого ви бажаєте досягти. Необов`язково будувати якісь глобальні плани. Досить простих речей. Викреслюйте зі списку те, що ви вже зробили. Ви будете почувати себе впевненіше, доводячи собі, що вам все по плечу: і спекти смачний торт, і з`їздити в іншу країну.
  3. Не бійтеся своїх бажань. Робіть тільки те, що вам цікаво. Наприклад, всі ваші знайомі відпочивають на південних курортах в дорогих готелях, а вам більше до душі північна природа і намет? Або ви мрієте про покупку мотоцикла, в той час як в суспільстві модно збирати на Мерседес? Чи не придушуйте свої бажання. Будьте самодостатнім. Не намагайтеся підлаштовуватися під суспільство. Тільки свої власні інтереси і бажання зроблять з вас особистість, і питання як перестати соромитися зникне сам по собі.

Як перестати соромитися хлопця

Вам подобається хлопець, але ви боїтеся залишатися з ним наодинці? Ви мрієте про побачення з ним, але якщо він вас запросить, відповісте відмовою? Ви соромитесь і червонієте в його присутності? Не біда - багатьом хлопцям подобаються скромні і милі дівчата. Не намагайтеся ламати себе і прикидатися розв`язної і впевненою - це лише все зіпсує. Будьте собою. Якщо не знаєте, про що говорити - посміхайтеся. Уявіть, що ви знаєте хлопця дуже давно, і вам нема чого його соромитися. Цікавтеся його життям, задавайте питання про його хобі. Вам не потрібно спеціально щось придумувати або робити - якщо це ваш чоловік, ви сподобаєтеся йому саме такий: скромною і навіть сором`язливою. Якщо ви все ж бажаєте стати більш впевненою в собі - запишіться на танці або на курси акторської майстерності - помітите результат вже через місяць.

Як перестати соромитися дівчат



Соромитеся дівчат? Головне, що вам потрібно усвідомити - вони такі ж люди, як і ви, як ваші друзі. Просто при спілкуванні з ними потрібно бути більш делікатними і уважними. Нічого страшного в цьому немає. Будь-якій дівчині буде приємно, якщо ви подаруєте їй квіти, шоколадку або надасте невелику безкорисливу допомогу в чому б то не було. Тому не варто соромитися зробити перший крок. Пам`ятайте, що ви - чоловік, а значить, можете сміливо підійти до будь-якій дівчині, просто їй посміхнутися і запросити в кіно. Чи не зображайте з себе мачо, чи не продумуйте заздалегідь теми розмови і жарти - будьте собою, і дівчина оцінить вашу щирість і індивідуальність.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!