» » » » Як змусити себе не лінуватися?

Як змусити себе не лінуватися?

Як змусити себе не лінуватися?

Традиційно вважається, що лінь - це порок.

Однак бувають ситуації, коли вона виступає як захисна реакція організму на перевтому. І оскільки причини ліні можуть бути різні, то і засоби боротьби з нею мають свої відмінності.



Якщо лінь - свідомий вибір дозвільного способу життя, значить, причинами такої поведінки можуть бути:

  • Низький рівень або відсутність стимулу до будь-якої діяльності. Боротися з цим видом ліні можна за допомогою підвищення мотивації. Тобто, детально зважити і вирішити, чи дійсно вам потрібно те, чого ви хочете домогтися.
  • Слабка сила волі. Навіть коли все обдумано і вирішено, далеко не завжди виходить приступити до реалізації бажаного. І якщо ви не знаєте, як змусити себе не лінуватися, то в цьому випадку найголовніше «вплутатися в бійку» - почати діяти, а це вже половина успіху.
  • Прокрастинація - відкладання справ на більш сприятливий період. Позбутися від такої «залежності» допоможе зміна діяльності. Так, розумову роботу краще поєднувати з фізичною активністю, яка дозволить відволіктися і перемкнути увагу.
  • Іноді наслідком лінощів стає страх відповідальності. Як правило, закладка цього комплексу відбувається в дитинстві, коли батьки, оберігаючи своє чадо, намагаються захистити його від будь-яких складнощів. У багатьох випадках від цього комплексу можна позбутися самостійно. Але якщо проблема не зникає, то варто звернутися до психолога.
  • Ще один вид ліні відноситься до ледарів дещо інший категорії - трудоголікам. Настає момент, коли така людина втомлюється настільки, що просто не може більше працювати. В результаті йому здається, що він ледачий, з`являється почуття провини, роздратування. Кращий спосіб боротьби з такою лінню - інтенсивний і тривалий відпочинок.

Отже, якщо ви дочитали статтю до кінця, значить, перший раунд боротьби з лінню виграний! А для майбутніх перемог знадобляться наступні публікації:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!