Як позбутися від ліні?

Як позбутися від ліні?
Як позбутися від ліні?

Що таке лінь - насправді лінь це природний механізм економії енергії, у неї навіть є гарне наукова назва «прокрастинація» - так називають поведінку людини, коли він відкладає справи, нізащо не береться, тягне зі своїми обов`язками або просто лінується. Для чого лінь потрібна людині - вона економить його сили, захищає від перенапруги, до того ж, багато сучасних побутові прилади, по суті своїй - винаходи ледачих людей. Було лінь підмітати - з`явився пилосос, лінь бігати і ходити пішки - машини, автобуси і метро, лінь ходити в гості - є інтернет. Але в ліні куди менше позитивних якостей, ніж негативних, вона заважає продуктивно працювати, тому кожна людина повинна знати як позбутися від ліні.

Як позбутися від ліні підготовчий етап



З`ясувати причину лені.Дело в тому, що за лінь можна прийняти симптоми різних захворювань. Якщо вам нічого не хочеться, не тільки робити, але і говорити, думати, є, а хочеться лише лежати закривши очі або спати, можливо у вас депресія і варто звернутися до лікаря. За лінь жни прийняти астенію і апатію при синдромі хронічної втоми - якщо у вас ні на що немає сил, коли беретеся за нову справу у вас швидко опускаються руки. У цьому випадку кращим способом того як позбутися від ліні буде звернутися до лікаря і зайнятися лікуванням першопричини. Але не обманюйте себе, не намагайтеся видати звичайну лінь за складне захворювання, тим самим її виправдовуючи, якщо у вас її немає, а лінь є єдиним симптомом. Якщо ви здорові, а ваша лінь є звичайною і нічим не примітною переходите в наступний етап.

Як позбутися від ліні - організація простору



Іноді ліні сприяє саме робоче місце. Воно може бути незручним, що не комфортним, або ж навпаки занадто затишним і розслаблюючим. Як позбутися від ліні - перетворити своє робоче місце.

  • Подбайте про те, щоб ваше робоче місце було оптимальним - не дуже зручним і не дуже дискомфортним.
  • Виключіть відволікаючі моменти - це може бути телевізор, інтернет, шум за вікном, або інші люди, ті з ким хочеться спілкуватися і веселитися, а не працювати. Приберіть їх з вашого робочого простору, попросіть людини прийти пізніше, вимкніть телевізор з мережі і одягніть навушники.

Як позбутися від ліні - основні методи і способи

  • Працюйте при інших людях - коли за людиною спостерігають інші, або просто присутні поруч, йому стає незручно лінуватися, а під суворим наглядом начальства і зовсім неможливо. Якщо ви працюєте на дому, можливо краще змінити місце роботи на офіс, де ви будете в оточенні таких же працівників як ви. Як позбутися від ліні якщо вам потрібно зробити прибирання, покличте гостей, але не щоб вони зробили її за вас, а щоб той факт, що ваш бардак побачать інші люди, мотивував вас забиратися. Якщо потрібно щось вчити, можливо краще об`єднатися з однокласниками та однокурсниками (тими серйозніше) або поїхати в бібліотеку.
  • Включіть в роботу елемент змагання - змагатися можна з ким завгодно: з колегами хто більше зробить або швидше встигне, з батьками і тими з ким ви поруч живете - хто краще вимиє, прибере і швидше впорається, і навіть з самим собою - можна ставити свої особисті рекорди виконання завдань, підготовки до іспитів або швидкісний прибирання.
  • Заохочуйте себе за зроблене і карайте за лінь - введіть для себе систему заохочень і покарань, можливо вам хтось зможе в цьому допомогти. Заохоченнями можуть бути смачні страви, цукерки, шоколад, перегляд серіалів або доступ в інтернет. Покарання можуть бути активними, звичайно, порка міра занадто активна, але для кого-то актуальна, або покаранням може бути позбавлення чогось важливого для вас, тих же серіалів або інтернету. Ще не зробив не заходити в інтернет, якщо не встиг доробити до початку серії, робиш і не дивишся її. Важливо, щоб ці заходи були добровільними, ви про них прекрасно знали і розуміли навіщо це потрібно.

Тепер ви знаєте як позбутися від ліні, удачі вам в цьому!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!