» » » Як змінити свій характер?

Як змінити свій характер?

Як змінити свій характер?

Іноді трапляється, що нас перестають влаштовувати особливості нашого характеру, на які ми раніше не звертали уваги. Наприклад, хтось помітив, що він гнівається та гневлив, заздрісний і жадібний, ледачий і пасивний, боязкий і сором`язливий. Він хоче від усього цього позбутися. Як це зробити? Читайте нижче.

Як змінити риси характеру

Давайте подумаємо: а коли ми це помітили? Адже якщо нам добре, то навряд чи ми б задумалися про це. Значить, сталося щось, що змусило нас переглянути свої погляди на себе, свій характер. Це може бути розставання з коханою людиною, втрата одного або іншої близької людини. А може, Ви хочете досягти чогось, але Вам не вистачає зосередженості або заважає лінь? Зазвичай люди замислюються про такі речі, коли вже пізно, коли розставання вже сталося або упущені вигідні можливості для зростання. Так чи варто чекати, коли все стане зовсім погано? Адже можна дізнатися, як змінити свій характер, щоб зберегти те, що Ви маєте, або домогтися того, чого хочете.

Для чого потрібно міняти характер



Змінити свій характер можна з наступних причин:

  1. Щоб зберегти теплі стосунки з дорогим для нас людиною і уникнути розставання з ним.
  2. Щоб не побиватися після того, як близьку людину вже немає в живих, і ми нічого вже зробити не в силах.
  3. Щоб домогтися особистісного, фінансового, кар`єрного та іншого зростання і бути самодостатнім і самостійним людиною.
  4. Щоб наші негативні риси характеру не перешкоджали спілкуванню з тими людьми, з якими нам хочеться спілкуватися або просто познайомитися: наприклад, для влаштування особистого життя, створення сім`ї і т.д.

Відносини з близькими

Тепер, коли ясно, навіщо нам міняти свій характер, перейдемо до практичної частини. Існують різні способи, і ми розглянемо всі, в залежності від мети. Почнемо з близьких людей. Для початку задумайтеся над тим, а чи правильно Ви ведете себе по відношенню до близької людини: чоловікові або дружині, дочці або синові, батькові чи матері, бабусі чи дідуся? Задуматися - це вже половина успіху. Адже спочатку потрібно подумати, потім зрозуміти, а потім виправити. Допомагає змінити себе саме усвідомлення, що Ви ображаєте близьких своєю поведінкою, а також усвідомлення того простого факту, що життя досить швидкоплинне і можна просто не встигнути висловити свої найкращі почуття по відношенню до дорогих нам людей. А це може призвести потім до важкої депресії і до інших неприємних наслідків. Змінити себе насильно в цьому випадку не вийде, тому тут нам допоможе тільки усвідомлення і виключно добровільне зміна.

Зміни для особистісного зростання



З змінами, пов`язаними з досягненням певних цілей, справа йде трохи по-іншому. До деяких речей доведеться себе примушувати, якщо Ви пасивні і ліниві - змушувати себе щось робити. Тут нам допоможуть наступні рекомендації. По-перше, намагайтеся знайти для себе заняття до душі. Якщо справа цікава, то і змусити себе сісти за нього буде набагато простіше. По-друге, для того щоб почати розвиватися в певному напрямку, повинна бути мотивація. Будь-яка: поліпшення фінансового становища, кар`єрні перспективи, професійне зростання. Зазвичай цього достатньо для того, щоб людина встала з дивана і почав щось робити. Якщо ж мотивації немає, то можна її придумати: адже повинно ж людини хоч щось цікавити. А якщо ніяк не вдається себе мотивувати? Ось як відповів один розумний чоловік на питання: "Як мотивувати себе щось робити?" - "Ніяк! Залишайтеся в ж..пе!" Різко, але зате правдиво - може це Вас струсоне.

Міняємо себе для нових знайомств

Наступна ситуація: зміна себе заради змін в особистому житті. Багато хто боїться спілкування або соромляться при зустрічі. Чи можна з боязкого перетворитися в хороброго? Можна, але складно. Але є й інший шлях: з боязкого можна просто стати спокійним і доброзичливим. Часто кажуть: нас бачать такими, якими ми самі себе відчуваємо. Це не зовсім так, але щось в цьому є. Зрозумійте, що світ не ворожий по відношенню до Вас, він просто до Вас байдужий. Це, може бути, прозвучить жорстко, але, тим не менш, дасть Вам можливість зрозуміти, що ніхто, крім Вас самих, не зверне уваги на Ваші промахи, недоліки, помилки. Тому не потрібно боятися, а потрібно просто спокійно спілкуватися. Знайомитися сьогодні можна і через Інтернет, але головне - не брехати, в крайньому випадку - трохи прикрасити. Останнє забудеться, а ось брехня може вийти Вам боком. І, звичайно ж, важливо зрозуміти, що Ваша замкнутість і боязкість заважає людям побачити Ваші кращі якості - Ви ж їх не проявляєте! Так струсніться і просто почніть спокійно спілкуватися!

Як змінити характер людини

Більшість людей не хочуть мінятися, але активно бажають, просто-таки жадають змінити своє оточення. Чи це можливо? Можливо, але тільки змінюючись самі, ми можемо змінити інших. Ця проста стародавня мудрість чомусь не відвідує уми тих, хто стурбований зміною свого оточення. Якщо Ви злі, дратівливі або, навпаки, всіма силами намагаєтеся допомогти своїм близьким з кращих спонукань, ніхто Вас не почує. У першому випадку Вас будуть всіляко уникати, а в другому - не прислухаються, оскільки найкращий учитель - власний досвід. Тому тільки зміни в Вас самих можуть змусити людей задуматися про щось, а як змінити свій характер, Ви вже знаєте.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!