Як себе змінити?

Як себе змінити?

Нас оточують ненависть і злоба. Ми занадто часто стали відчувати дискомфорт. Але, адже наш світ - це не тільки ті люди, які нас оточують, це і кожен з нас! Ні для кого не секрет, з чого потрібно починати, перш за все, коли хочеш змінити світ! Всі про це знають, але кожен вважає, що справа не в ньому. Але це не так. Всі наші проблеми народжуються всередині нас.

Отже, як себе змінити? Ми всі - закомплексовані і невпевнені в собі люди! По крайней мере, більшість. Ніхто не хоче в це вірити. Але це так. Якщо добре задуматися і заглянути за той завісу, за який ми ніколи раніше не дозволяли собі заглядати, ми це зрозуміємо. Все наше життя проходить в прагненні щось комусь довести! Ми намагаємося довести всім, що ми - експерти в якійсь галузі, що ми гарні, цікаві, талановиті і на багато здатні. Ми намагаємося подобатися, хочемо отримати визнання, підтвердження своєю чудовою і унікальності. Чому? - Тому що ми самі в це не віримо! Так, ми не віримо в те, що ми - найкращі, і хочемо, що б нам це доводили.

Починаємо з змін в зовнішності

У боротьбі за п`єдестал проходить наше життя. Причому, ми впевнені в тому, що особливо важливі в цій боротьбі саме зовнішні ознаки. Але, як змінити себе зовні - все модні видання постійно нав`язують нам щось нове. І ми, відкрито або таємно від усіх, намагаємося слідувати цим тенденціям. Але, не тому, що нам цього дійсно хочеться, а лише для того, щоб сподобатися. Наші чоловіки проводять довгі вечори в спортзалах, їдять сумнівні препарати для збільшення обсягу м`язів. Наші жінки вивчають всі поради про те, як правильно фарбуватися і доглядати за собою. Але це ще дурниця, у порівнянні з тим, на що перетворюються деякі з нас після численних пластичних операцій!



Так, дійсно, буває так, що людина з дитинства відчуває дискомфорт з приводу якогось конкретного зовнішнього ознаки. Все інше в своєму тілі його влаштовує, але він сильно переживає з приводу, наприклад, надто великого носа. Можна зважитися на операцію, але тільки якщо ніс дійсно дуже великий, і він не подобається саме вам, а не модним журналам. Є багато дорослих дівчат, які дуже щасливо живуть з нульовим розміром грудей. Вони користуються успіхом серед чоловіків, і, якщо у них і виникають якісь проблеми, вони точно не пов`язані з їх грудьми. А інші, дуже красиві жінки, постійно роблять різного роду операції, перетворюючись в відьом. Їм весь час здається, що в них щось не так. Хоча, насправді, справа лише в тому, що вони занадто гостро реагують на несхвальну критику, яка затьмарює, на їхню думку, все компліменти!

Міняємо ставлення до себе



Але, чи можна, шляхом постійного перероблення себе, поміняти думку людей, як змінити ставлення до себе? Тут вже точно не допоможуть операції і спортзали. Ми всі дуже наївні, і віримо в усе, що нам говорять. Ми чекаємо похвали і компліментів, і всіляко намагаємося уникнути невтішних відгуків і, ще гірше, пліток за спиною. Але, чи правильно це?

Якщо розібратися, можна зрозуміти, що далеко не кожна людина, що робить нам компліменти, дійсно нас любить і поважає. Чи не кожен чоловік, який доглядає за жінкою, намеривается провести з нею все життя. Може бути і так, що йому важливо домогтися її, його цікавить саме гра. Нами захоплюються колеги. Але чому ми впевнені, що вони не можуть це робити лише для того, що б ми допомогли їм піднятися по кар`єрних сходах? Що стосується критики. Так, дійсно, іноді про неї варто задуматися. Але така критика йдеться особисто вам і без застосування грубих оборотів. Але частіше ми стикаємося з іншою критикою. Хтось відкрито, при всіх, робить нам грубі зауваження, або нахабно обговорює за вашою спиною нас і наше життя. Чому ж ми не розуміємо, що такі люди бачать те, чого не бачимо ми ?! Їм не комфортно відчувати нашу перевагу, і таким шляхом вони лише намагаються нас принизити і звеличити себе в очах оточуючих і в своїх очах! Не всі це усвідомлюють, але це завжди саме так.

Чи потрібно нам мінятися

Тепер про те, як можна змінити себе. Звичайно ж, в першу чергу, необхідно об`єктивно оцінити себе. Насправді бувають ситуації, коли ми не праві. Це саме ті ситуації, коли в гонитві за схваленням, і в спробах превозвисіться, ми принижуємо інших. Ніхто не хоче перебувати в суспільстві, де його весь час в чомусь звинувачують. Деякі люди на наше несхвалення відповідають спробами викликати наш захват. Вони намагаються нам сподобатися, і нам це лестить. Але і ці люди швидко здаються, бо вони не хочуть відчувати себе нікчемою!

Щоб знати, як змінити себе повністю, найголовніше - зрозуміти, що нам не треба змінюватися для кого-то. Ми і так унікальні і не повинні мати потребу в підтвердженні цього. Більш того - на не навіщо домагатися визнання силою. Нас почнуть любити тільки тоді, коли ми і самі будемо любити себе, і перестанемо намагатися довести всім, що ми на це заслуговуємо, при цьому самі не вірячи в свою значимість.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!