Як подолати лінь?

Як подолати лінь?

Слово "лінь" походить від латинського lenus, що в перекладі означає "спокійний, повільний, млявий". Часто це слово використовують для позначення небажання що-небудь робити. Насправді лінь може бути не тільки відсутністю бажання робити щось, але і симптомом фізичного і психічного перевтоми. Розглянемо докладніше, як подолати лінь.

Способи боротьби з лінню

Лінь є прагнення людини відмовитися від подолання труднощів, проявляється в стійкому небажанні здійснювати вольові дії. Як ми зазначили вище, лінь має під собою різну природу.

Як зайняти себе, якщо лінь - відсутність мотивації?

  • Продумайте все теми, які коли-небудь вас цікавили. Може бути, ви хотіли більш детально вивчити будь-якої історичний період або подивитися фільм, про який вже забули? Можливо, існує безліч книг, які б ви прочитали, так ні фізичного бажання. Зберіться і займіться привабливим для вас справою. Це буде зовсім не складно, і процес швидко вас захопить, а настрій після цього підніметься.
  • Зробіть гімнастику. Це допоможе вашому організму підбадьоритися, з`явиться бажання жити і творити.
  • Знайдіть музику, яка вам подобається, і на повну гучність включіть її. Співайте, танцюйте або просто слухайте, закривши очі. Улюблена музика зарядить вас енергією, і вам захочеться зробити щось корисне і гарне.

Що робити, якщо причина лінощів - фізичне і психологічне виснаження?

  • Відправляйтеся подалі від місця, яке наводить на вас цей стан. Вам потрібно відпочити, змінити обстановку і поміняти коло спілкування, навіть на час.
  • Якщо немає такої можливості, сходіть до психотерапевта. Можливо, він допоможе вам, але це не буде так ефективно, як у випадку з першим варіантом.
  • Якщо ж, до всього іншого, вас не покидає відчуття, що ви від усього втомилися, навіть від колись улюбленої роботи, збирайте речі і біжіть з колишнього місця. Можливо, подорожуючи, через якийсь час ви зрозумієте, що пора повертатися назад. А може бути, ви знайдете своє справжнє призначення.


Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!