Як в себе повірити?

Як в себе повірити?

Можливості людини безпосередньо залежать від того, наскільки він упевнений в своїх силах. Багато гідні, розумні, сильні люди відмовляються від своєї мрії, залишаються в тіні і не можуть зайняти гідного місця в суспільстві лише тому, що постійно сумніваються в собі. Тому мова піде про те, як в себе повірити, незважаючи ні на що.

Не вимагайте від себе занадто багато

Завищені вимоги до себе згубні для самооцінки. Крім постійних невдач через непосильно складних завдань, поставлених перед самим собою, людина, що вимагає від себе занадто багато, вічно мучиться самобичуванням. У такій ситуації самооцінка падає все нижче і нижче. Це замкнуте коло, з якого можна вийти, лише переосмисливши своє життя.

Замість того, щоб ставити перед собою немислимо високі цілі а потім побиватися, не досягнувши бажаного, краще зробити маленький і скромний подвиг, а потім похвалити себе за старання.

Уникайте радикальних думок

Перешкодою в досягненні нових висот часто стає звичка мислити за принципом "все або нічого". Саме тому ми кидаємо на півдорозі незакінчені справи, а потім відчуваємо себе невпевнено в нових починаннях, а то і зовсім від них відмовляємося. Пропустивши одне тренування, людина кидає заняття спортом. Роблячи недосконалі мазки фарбою на полотні або сфальшивив на музичному інструменті, він ставить хрест на своєму таланті. Тим часом, таке ставлення до життя позбавляє нас дуже багато чого.

Замість того, щоб йти ва-банк, потрібно прийняти, що нерегулярні тренування менш ефективні, але все одно корисні. Помарки у творчості - це лише привід для більшої практики, а недосконала картина - краще, ніж викинутий полотно.

розставляйте пріоритети



Навчіться відрізняти дійсно важливе від другорядного. Не намагайтеся охопити одночасно величезну кількість "невідкладних" справ. Не надавайте надто великого значення справах, які того не заслуговують.

Чи не розставивши пріоритети правильно, ми ризикуємо витратити величезну кількість життєвих ресурсів на дрібниці, одночасно з цим випустивши з уваги те, що дійсно важливо. В результаті приходить розчарування в собі і здається, що всі старання були марні.

Не будьте залежні від чужої думки

Людина - соціальна істота, і тому залежно від чужої думки нам не уникнути. Однак часом важливість того, що про нас подумають, може стати хворобливою ідеєю-фікс. В такому випадку чужу думку може замінити власну. Людина, яка вічно стурбований схваленням з боку, не здатний самостійно вирішувати питання і робити вчинки. Щоб повірити в себе, потрібно прийняти той факт, що люди навколо не ідеальні, можуть робити помилки, в тому числі і що стосуються вашої особистості.

Усвідомлювати свої плюси



Орієнтуючись на примарний ідеал, до якого важко відповідати, людина не змінюється в кращу сторону, а лише зміцнюється в своїй невпевненості. Для досягнення успіху потрібно позначити свої власні можливості. Для цього частіше згадуйте про свої досягнення, стежте за своїми маленькими успіхами і експериментуйте, поступово підвищуючи планку.

Згадайте про те, що приносить вам радість, відновіть занедбане хобі, розвивайтеся в тому напрямку, в якому це робити цікаво і легко.

Чи не ускладнюйте прості речі

Багато аспектів життя настільки складні, наскільки трепетно ми їх сприймаємо. Наукові експерименти довели, що одна і та ж математична задача може бути непосильним для студентів, наляканих заздалегідь її складністю, і легкої для тих, кому її представили, як просту і елементарну. Намагайтеся ставитися до життя простіше-пам`ятайте, що більшість перешкод знаходиться лише у вашій голові.

Відчувайте внутрішні зміни

Часом немає нічого складнішого того, як знову повірити в себе, для людини, що застряг в минулому і оцінює свої можливості по мірках підліткового або дитячого віку. Не можна забувати про те, що труднощі в знайомстві з дівчатами в юності або нездатність дати відсіч хулігану в дитинстві - це проблеми, які не повинні визначати життя дорослої людини.

Багато людей примудряються тягти за собою вантаж всіх застарілих проблем і колишніх слабкостей. Щоб такого не сталося, потрібно адекватно оцінювати себе і відокремлювати минуле від сьогодення.

Ведіть здоровий спосіб життя

Часто невпевненість в собі починається з невдоволення своєю зовнішністю, а страх прийняття рішень є відображенням поганого фізичного самопочуття. Впритул зайнявшись своїм здоров`ям, людина відчуває позитивні зміни в усіх аспектах життя.

Крім того, вченими доведено прямий взаємозв`язок спорту з підвищенням самооцінки. Вважається, що в той момент, коли людина розкриває нові можливості свого тіла, зникає і внутрішня невпевненість.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!