» » » Який у тебе темперамент?

Який у тебе темперамент?

Який у тебе темперамент?

Всі люди різні - це саме та істина, яку складно усвідомити до кінця і на 100%. Одна приказка говорить: «З власного досвіду інших не судять». Людина, як правило, порівнює вчинки іншого зі своєю поведінкою на ті чи інші події. Хіба вам ніколи не приходила в голову думка: «Я б так не вчинив (а)» або «Я би вчинив (а) інакше».

Одні люди активні, у яких енергія б`є ключем, інші, навпаки, спокійні, як удав. А вся справа в різниці темпераменту. Щоб відповісти на питання, який у мене темперамент, треба зрозуміти, що це таке. Темперамент можна охарактеризувати, як особливості поведінки людини. Які є основою розвитку його характеру. Дві складові темпераменту - активність поведінки і емоційність. Енергійність і швидкість або повільність і інертність, придивившись до себе, зрозумієте різницю в поведінці. А ваше ставлення до подій (негативне або позитивне) підкаже - Який у тебе темперамент?

Які бувають темпераменти



Розділяють 4 види:

  • Сангвінік - дуже «живий» людина, з швидкою реакцією на будь-які події в його житті. Легко мириться зі своїми неприємностями або невдачами. Якщо людина відчуває щирий інтерес до справи, якою зайнятий, то робота «кипить» в руках. Найчастіше, у сангвініка дуже виразна міміка. Одним словом оптиміст.
  • Холерик - дуже схожий на сангвініка. Але холерика можна охарактеризувати, як неврівноваженого і швидко виснажуються. Тобто спалахнув - тут же погас. Немає зосередженості на ділі, хоча дуже працездатний. Просто всі сили витрачаються марно, так як відсутній баланс між емоційними спалахами. Запальний, але відходить, особливо, якщо йому йдуть назустріч.
  • Флегматик - людина незворушний, точно бачить свою мету. До роботи ставиться відповідально, а свою повільність компенсує старанністю. Якщо вже взявся за справу, то закінчить обов`язково. Свої емоції проявляє дуже рідко.
  • Меланхолік - дуже вразливий і ранима людина. Не може стримувати свої переживання при будь-яких обставинах. Така людина зовні мало проявляє емоції, але зате внутрішні переживання бувають довгими і глибокими.

Як визначити тип темпераменту

Якщо будете спостерігати за своєю поведінкою і реакцією на конкретні події, то швидко зрозумієте до якої категорії себе віднести. Допоможе визначити тип темпераменту тест. наприклад, тут або тут.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!