» » » Як благословляти дочка?

Як благословляти дочка?

Як благословляти дочка?

Весілля - дуже щасливий і радісний день. Одруження дочки викликає на очах батьків щирі сльози. Але, це - сльози радості. Підготовка весілля - дуже тривалий і складний процес. До всього треба підійти з дуже великою відповідальністю. Особливо ретельно потрібно вибрати весільного фотографа, щоб відобразити кожен момент цього щасливого дня. Хоча, звичайно фотографа не допускають до зйомки благословення молодих. Як правило, всім займається або спеціально найнятий людина, або найближчі друзі нареченого або нареченої. Батьки практично не займаються підготовкою весілля молодих. Їм відведено більш важлива доля. Вони повинні знати, як благословляти дочка на шлюб. Дуже важливо також знати, який іконою благословляють дочку.

Підготовка до благословення

Перед тим як благословити дочку перед весіллям, вам знадобиться ікона, яка буде хранителем нової сім`ї. Є багато думок щодо того, який іконою благословляють дочку. Але церква не вводить яких-небудь конкретних обмежень, так що, це може бути будь-яка ікона, але найчастіше це ікона Божої Матері. У деяких сім`ях є ікона, яку передають з покоління в покоління. В даному випадку, ікона виступає в ролі сімейної реліквії. Подарована ікона буде стояти у святому кутку, вдома у молодих. Бувають також випадки, коли батьки нареченого і нареченої разом купують ікону і потім дарують молодим. Це найпростіший і очевидний спосіб. Якщо ви вже купили ікону, то потрібно дізнатися про те, як правильно благословити дочку.

Благословення в день весілля

У день весілля, наречений приходить додому до майбутньої дружини "викуповувати" її. Зазвичай "продають" наречену дружка або близькі подруги нареченої. Обов`язково після того, як всі випробування пройдені, і наречений подарував нареченій весільний букет - символ його любові до неї, а також оберіг на весь цей день. Однак цей сценарій може змінюватися в залежності від усталених сімейних традицій. Це лише приблизна і сама загальна послідовність подій.



Після того як наречений побачив наречену, і молоді готові їхати в ЗАГС, настає той момент, коли потрібно благословення батьків. На благословенні можуть бути присутніми тільки батьки і молоді, але можливо також присутність хресних батьків. Батьки і молодята повинні зібратися в окремій кімнаті, де нікого не буде. Молоді повинні встати навпроти своїх батьків. Ікона повинна бути повернута ликом до молодих. Це дуже хвилюючий момент. Постарайтеся заздалегідь продумати свої слова. Але це не повинна бути сильно довга мова.

Звучать побажання батьків, і мати благословляє дочку, і її нареченого. Батьки кажуть напутні слова, бажають щастя і любові нової сім`ї. Після того як всі важливі слова будуть сказані, потрібно триразово перехрестити по черзі нареченого і наречену. Потім вони повинні поцілувати ікону, а після цього обов`язково перехреститися. Після того як батьки благословили молодих, наречений з нареченою відправляються в ЗАГС, щоб скріпити свої стосунки узами шлюбу. Коли пара виходить на вулицю і йде до весільного авто, їх зазвичай обкидають пшеницею, монетами і цукерками, щоб життя їх була ситою, багатою і солодкою.

Це лише самий загальний сценарій того, як правильно благословити дочку перед весіллям. Існують найрізноманітніші традиції, про які ви могли дізнатися від ваших бабусь і дідусів. Але етап, на якому мати благословляє дочку, вважається невід`ємним. У кожному регіоні можуть бути свої традиції або звичаї. Зупиніться на тому способі, який найбільше припав вам до душі. До сих пір ведеться багато суперечок про те, як благословити дочку на шлюб найправильніше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!