» » Як грати в її?

Як грати в її?

Як грати в ЇЇ?

Як виявилося ЇЇ (йо-йо) - це іграшка, яка прийшла до нас з глибини історії. Множинні фрески і малюнки наочно демонструють великий інтерес до цієї гри в давнину. Припускають, що першими ЇЇ придумали в Китаї. Сьогодні забавою багатьох дітей і підлітків також вважають іграшку ЇЇ, як грати в цю гру - підкаже наша стаття.

Коли вона вперше потрапляє в руки, важко відразу розібратися, як грати в ЇЇ. Для того щоб почати навчання необхідно ознайомитися з декількома правилами гри і приступити до освоєння простих трюків.

До того, як навчитися грати в ЇЇ, гравець повинен пристосуватися правильно змотувати мотузку. Мотузку на ЇЇ потрібно намотувати, підставляючи палець для першого витка, після чого палець з отриманою петелькой потрібно відвести трохи в сторону і продовжити звичайне намотування. Мотузка кріпиться на середньому пальці руки, піднявши руку до рівня очей потрібно різко кинути ЇЇ. Викидається ЇЇ долонею, оберненою вгору. Після кидка долоню потрібно повернути вниз і злегка смикнути мотузку, ЇЇ має повернутися знову в руку. Багато професійні моделі досить важкі по вазі, тому вони не повертаються в руку. Для того щоб навчитися грати краще, треба вибрати ЇЇ для новачків. Такі моделі легше і дешевше професійних.

Найпоширеніший стиль гри в ЇЇ - це стринг (мотузка). Трюки цього стилю виконуються під час обертання. Базовий трюк, який буде служити основою для більшості ускладнених вправ, полягає в викиданні ЇЇ в сторону з подальшим його обертанням навколо пальця лівої руки, виставленим перед собою. Цей трюк називається «трапеція» - він найпростіший з трюків «маунт». Спочатку буде складно спритно управлятися з іграшкою, але постійні тренування допоможуть відточити майстерність. Використовуючи це нескладна вправа, можна зробити «зірку». Після кидка поводок обертає великий палець правої руки, потягнувши за один з кінців мотузки лівим великим пальцем можна отримати фігуру, що нагадує зірку.



Ще одним видом трюків стилю «стринг» є стрибки або хопи. Під час «трапеції» гравець натягує мотузку, тим самим змушуючи ЇЇ підстрибнути, після чого опускає його на один з кінців мотузки.

Для виконання трюків однією рукою підходять, мабуть, тільки віпи (батіг). Виконавець ловить в будь-якому місці мотузку і підкручує, а петлю, яка вийде, накидає на ЇЇ. Для наочного прикладу, як грати в ЇЇ, відео з трюками допоможе розібратися і зрозуміти всі тонкощі гри.



При виконанні лесерейшенов (рани) кидають ЇЇ, і коли воно повисне, вільно підкидають, пропускаючи під ним поводок. Далі ЇЇ має опуститися в «маунт». Трюк «Слек» (висить мотузка) полягає в тому, що з «Маунт» захоплюється деяка частина повідця, з подальшим киданням ЇЇ і вийшла петлі навколо захопленого місця. Хук або гачок є одним з видів «ласерейшенов», поєднує в собі і техніку «Слек», коли мотузка обертається навколо пальця і зачіпляє ЇЇ.

Ще один трюк в стилі стринг із застосуванням «горгон». Спочатку ЇЇ ловиться в перший «маунт», після цього його потрібно перекинути через руку, якою був зроблений кидок і зловити в такий же або виконаний по іншому «маунт».

Трюки чопстікі (палички) виконуються подібно «Маунт», але кидати і ловити ЇЇ потрібно на мотузки, простягнуті на одній руці. Для виконання цього трюку більше підходять ЇЇ не дуже великого діаметра. Після того, як трюк освоєний, його нескладно виконати на ЇЇ будь-якої величини.

Стиль «стринг» ділиться на два підвиди. У першому ЇЇ кидається вперед, а в другому - убік. Після виконання трюків, ЇЇ повертається в руку.

Стиль гри, коли гравець направляє ЇЇ навколо себе по круговій траєкторії, називається «лупінг» або петля. Цей стиль відрізняється тривалим виконанням трюків без повернення ЇЇ в руку.

На етапі навчання важливо відчути ЇЇ, підібрати підходящу довжину повідка, навчитися орієнтуватися в тому просторі, де буде проходити гра. Знаючи, як грати в ЇЇ, залишиться тільки вдосконалювати своє вміння.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!