» » » Як зробити мотузку?

Як зробити мотузку?

Як зробити мотузку?

Мотузка - річ досить звичайна в нашому повсякденному житті. Дуже часто ми навіть не замислюємося про її корисності і необхідності. Однак, якщо б, з якоїсь причини, ви раптом опинилися за тисячі кілометрів від цивілізації, і були змушені виживати, перше, про що б ви задумалися, була б мотузка. Адже без неї не зробити пастку для тварини, не побудувати укриття, і навіть не принести в`язку дров для багаття. Загалом, давайте розберемося, як зробити мотузку самостійно. До речі, щоб ви знали, що для того, щоб зробити мотузку, відмінно підійдуть різні рослинні матеріали, такі, як шерсть або стовбур лопуха. Найпростішим варіантом буде мотузка з кропиви, яку можна знайти де завгодно.

Інструкція

  • Для початку знайдемо зарості кропиви. Чим вище вона буде, тим краще. Тільки не беріть кропиву, яка росла на сонці (зазвичай така кропива з червонуватим відтінком). З неї, звичайно, теж можна зробити мотузку, тільки це займе більше часу, так як потрібно видаляти пектин. А з кропиви, яка випалена сонцем, він видаляється довше.
  • Зробити мотузку з кропиви можна різної товщини, від товстого каната до тонкої мотузки. Кропива - досить міцне рослина, і навіть тонка мотузка здатна витримувати великі навантаження.
  • Ріжемо стовбури кропиви (вибирайте зелені і соковиті), складаємо їх в тіні і приступаємо до процесу. Необхідно стовбур очистити від листя, після чого зробити надріз в поглибленні ствола по всій довжині. Так як для виготовлення мотузки нам знадобиться тільки м`яка волокниста частина, з кропиви потрібно зняти «шкіру», т. Е. Видалити зі стовбура деревину.
  • Підготовлену кропиву потрібно висушити, тому необхідно розвісити її в теплому, сухому місці, і обов`язково в тіні (щоб не було доступу прямих сонячних променів). Вона повинна висохнути якомога більш природним шляхом.
  • Після того як процес «сушіння» завершено, нам буде потрібно розім`яти висохлі волокна. Зробити це можна руками. Або чимось типу качалки (попередньо розклавши кропиву на плоскій рівній поверхні). Чим тонше ви хочете отримати мотузку, тим ретельніше необхідно розминати волокна кропиви.
  • По завершенню процесу ви повинні отримати велику кількість м`яких волокон, довжина яких не менше метра. Відокремте частина волокон приблизно такої товщини, який плануєте зробити мотузку. Кінці міцно зафіксуйте, потім розділіть пучок на три частини і плетіть тугу косу (таку, яку зазвичай носять дівчата.)
  • Якщо вам потрібна довга мотузка - приблизно, за двадцять сантиметрів до кінця «коси», беріть нові волокна і починайте їх вплітати
  • Якщо ви зробите «косу» не з трьох прядок, а з 4-5 і більше, то отримаєте більш міцну мотузку.


Таким от нехитрим чином, можна зробити мотузку самостійно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!