» » » Як зробити дитячі вироби?

Як зробити дитячі вироби?

Як зробити дитячі вироби?
Як зробити дитячі вироби?

Навколо стільки простих матеріалів та ідей для створення різних виробів, що тільки встигай творити. Що найкраще підійде для творчих занять з дитиною? Ось два відмінних прикладу.

природні матеріали

Найдоступніший вид виробів - з природних матеріалів. Досить сходити на прогулянку в парк і назбирати всього, чого дитяча душа забажає. Гладкі жолуді, пір`ячко, ялинові гілки, різнокольорові осіннє листя або шишки - все піде у справу. Як зробити прості дитячі вироби з, наприклад, жолудів? Дуже просто.

Пару слів про підготовку до творчості. Жолуді краще використовувати тільки що зібрані, свіжі - які легше проколоти. Також крім жолудів підготуйте наступне:

  • тонкі гілочки, очищені від кори;
  • клей;
  • шило;
  • нитки;
  • сірники.

Найпростіший спосіб виготовлення виробів полягає в їх з`єднанні з гілочками, листочками, мохом. Так виходять тварини, птиці.



Ясеневі насіння відмінно імітують крильця або вуха деяких тварин - наприклад, зайця. Вата або мох - хутро. Капелюшки або половинки жолудів - лапки.

Використовуючи осіннє листя, дитина зробить метелика. Це дуже легко: два жолудя, з`єднані клеєм, доповнюють крилами-листям - тут можна задіяти дитячу фантазію і придумати самі незвичайні комбінації кольорів і форм. Як вусиків виступлять крилаті насіння ясена, а очками будуть ягоди горобини або перець. Так просто можна створити чудову дитячу саморобку.

Як робити вироби з тіста

Солоне тісто має сподобатися дитині. Воно м`яке, пластичне і просте в роботі. До того ж можна не турбуватися, що дитина вирішить спробувати матеріал на смак - це не пластилін. До складу входять лише борошно, сіль і вода. Мукасолькі - так називають вироби з тіста - розрізняються за складністю виконання. У чомусь ви можете допомогти дитині, але, швидше за все, він відмінно впорається сам.

Як готувати тісто



Змішайте 1 склянку борошна, 1 склянка дрібнозернистої солі (велика дає менш однорідний склад) і влийте близько третини склянки води. Все перемішайте. Якщо маса вийшла занадто рідкою, додайте борошна, якщо ж кришиться - додайте води. кінцевий Їжачокрезультат - пластична, м`яка маса, схожа на пластилін.

Тісто можна відразу пофарбувати. Розділіть масу на грудочки. На кожен видавіть фарби (акрил або гуаш) в невеликій кількості і починайте м`яти тісто. Незабаром фарба повністю розподілиться і грудку стане однорідного кольору. Тісто зручно зберігати в харчовій плівці і тримати в холодильнику. Готове тісто можна використовувати відразу для творчості.

Що зробити з тіста

Як щодо симпатичного їжачка? Для його виготовлення приготуйте:

  • тісто;
  • фольгу;
  • горошини перцю;
  • манікюрні ножиці;
  • зубочистку.

З фольги зімніть кульку-основу. Основу потрібно буде обліпити тестом, сформувавши Їжачоквузьку мордочку. Далі ножицями вирізують голки. Це потрібно робити разом з дорослим, щоб малюк не поранився. На мордочку кріплять очі і ніс з перцю, зубочисткою прорисовують усміхнений рот. Ось і готовий милий їжачок. Виріб просушують на батареї або, якщо на дворі літо, на сонце. На спину їжака можна покласти сушені ягоди, жолудь або маленьку шишку і закріпити клеєм.

З солоного тіста можна ліпити, як з пластиліну - чудовий матеріал для дитячої творчості.

Про інші цікаві виробах, наприклад, про модний браслеті, прочитайте в статті Як робити вироби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!