» » » Як зробити їжу для ляльок?

Як зробити їжу для ляльок?

Як зробити їжу для ляльок?
Як зробити їжу для ляльок?

Грати в ляльки подвійно цікавіше, якщо крім одягу у ляльок є свій будиночок (нехай навіть з коробки), меблі та посуд. Тоді можна влаштовувати чаювання, прийоми, свята. Замість тоскно стоять на маленькому столику порожніх тарілок і чашок, можна прикрасити лялькове бенкет апетитними стравами, які будуть виглядати, як справжні. Це зовсім не складно. Головне - знати, як зробити їжу для ляльок.

Їжа для ляльок з пластиліну

Дуже простий в роботі матеріал - це пластилін. Головне - правильно підібрати потрібний колір. Змішуючи шматочки різного кольору, можна отримувати нові відтінки. Зручніше за все для початку спробувати зліпити точну копію якоїсь страви. Наприклад, взяти яблуко і спробувати зробити таке ж з пластиліну, маленьке.Їжа для ляльок

Щоб отримати круглу форму, потрібно легко стиснути шматочок пластиліну між долонями і акуратно катати його по колу. Якщо катати пластилін не по колу, а вперед-назад, вийде "ковбаска" довгастої форми. Навчившись цьому, можна робити найрізноманітніші мініатюрні страви - фрукти, овочі, пиріжки, сосиски і т.д.

Перед тим, як робити їжу для ляльок з пластиліну, потрібно врахувати, що вони будуть виходити досить тендітними. Будь-яке необережне дотик може зіпсувати форму виробу. Крім того, пластилін може липнути до посуду і рук, бруднити іграшки. Не варто намагатися зберегти пластилінову їжу до наступної гри. Краще зробити нову.

Міні-частування з солоного тіста

Солоне тісто зробити зовсім не складно. Для цього потрібно:

Їжа для ляльок
  • 2 склянки борошна;
  • 1 стакан солі;
  • 3/4 склянки води.

Все треба гарненько перемішати. З отриманого тесту можна ліпити красиві пироги, печиво, фрукти та багато іншого. На відміну від пластиліну, солоне тісто можна розгортати до стану плоского листа, а потім за допомогою формочок для печива вирізати фрагменти різної форми. Таким чином можна робити пироги і торти.



Після того, як лялькова їжа підсушиться в духовці на повільному вогні, вона стає міцною і довговічною.

Вироби з солоного тіста обов`язково потрібно розфарбувати. Для овочів і фруктів прекрасно підходить гуаш, яку потім потрібно покрити лаком, а для того, щоб зобразити варення або мед, знадобляться вітражні фарби, блискучі і напівпрозорі.

Маленькі шедеври з полімерної глини

Їду для ляльок своїми руками можна робити з полімерної глини. Вона проста в роботі, як пластилін, але після виготовлення виробу її потрібно запікати в духовці, після чого вона твердне, зберігаючи при цьому яскраві кольори. Як і в роботі з пластиліном, можна добиватися різних відтінків, змішуючи шматочки глини різних кольорів.



З полімерної глини виходять найреалістичніші страви. Можна зробити не тільки прості вироби, як, наприклад, яблуко, огірки, лимони, пиріжки, але і більш складні, такі як капуста, морозиво в ріжку або навіть ківі.

В інтернеті можна знайти багато майстер-класів з виготовлення їжі для ляльок. Існують спеціальні техніки, прийоми і хитрості, які дозволяють зробити іграшкові продукти ще більш схожими на справжні. Майстерно виготовлені мініатюрні частування виглядають так красиво і реалістично, що з них навіть роблять прикраси.

Особливість полімерної глини в тому, що з неї можна зробити торт, який буде як Їжа для ляльокзовні, так і всередині виглядати, як справжній. Такий торт можна розрізати на шматочки, а вже потім запікати в духовці.

Домогтися такого ефекту можна, якщо виготовляти лялькове блюдо так само, як робиться справжнє. Тобто, потрібно зробити окремо кожен корж, розкотивши полімерну глину до плоского стану, між коржами додати шари, що зображують крем і начинку, а потім красиво прикрасити верхівку безліччю крихітних кульок, схожих на ягоди.

Кавун можна також робити реалістичним зсередини. Для цього спочатку треба зробити кульку з червоною полімерної глини, акуратно катаючи її по колу між долонями, а потім обернути цей кулька тонким шаром зеленої полімерної глини, рівномірно розгладити по поверхні. Розрізавши такий кавун на часточки, можна додати на поверхні червоної м`якоті кілька чорних крапок-насіння.

За цим принципом можна робити різні овочі і фрукти.

Працювати з полімерною глиною, як і з солоним тістом, потрібно всією родиною, щоб дорослі могли допомогти дітям запікати вироби в духовці.

У приготуванні лялькової їжі немає меж. Можна проявити фантазію, використовуючи будь-який матеріал. Наприклад, можна зробити спагетті з ниток або сир з гумки. А ще можна придумати якесь абсолютно нове блюдо. Головне - щоб все виглядало красиво і апетитно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!