» » » Як ліпити з пластиліну?

Як ліпити з пластиліну?

Як ліпити з пластиліну?
Як ліпити з пластиліну?

Пластилін - відмінний матеріал для творчості. З його допомогою можна створювати всілякі фігурки і деталі. Крім того, на основі пластилінових виробів можна пояснити дітям в ігровій формі різні природні закономірності. Приступаючи до роботи, подбайте про робоче місце і матеріалах: краще, якщо це буде спеціальна дошка для ліплення, пластилін, стеки або пластмасові ножі.

Нижче представлені поетапні інструкції, які допоможуть вам навчитися ліпити різні фігурки.

Як ліпити з пластиліну поні

Для ліплення поні вам знадобиться кілька відтінків пластиліну, наприклад, рожевий, фіолетовий, чайної троянди і чорний. Виготовлення поні відбувається так:

  1. Візьміть пластилін кольору чайної троянди і, злегка розім`яти його в руках, скачайте товсту «ковбаску» для тулуба, невеликий конус для шиї і куля для голови.
  2. З`єднайте шию і тулуб, ретельно пригладивши місце кріплення. Також потрібно прикріпити голову до решти фігурці, витягнувши злегка вперед «лицьову частину», формуючи мордочку поні.
  3. Виготовте ноги конячки у вигляді витягнутих усічених конусів. Щоб зробити їх більш міцними, можна наліпити пластилін на обрізки соломинки для коктейлів або сірники. З фіолетового пластиліну скачайте невеликі овали і прикріпіть їх, позначивши копита. Прикріпіть ноги до тулуба поні.
  4. З білого пластиліну зробіть овальні коржики для очей, а зіниці зробіть з блакитних кульок. Скачайте маленькі тонкі смужки для вій, прикріпіть їх до очей. Ще з фіолетового шматка зробіть трикутні вуха і закріпіть їх на маківці. Рот звірка прорежьте стеком.
  5. Залишилося розкачати фіолетові тонкі довгі «ковбаски». Оформіть ними гриву і хвостик поні.
  6. Фігурка готова, при бажанні, її можна покрити лаком або відразу приступати до гри.


Можна виліпити з пластиліну різних тварин, наприклад, про виготовлення кішки читайте в статті Як зліпити з пластиліну кішку.

Як ліпити з пластиліну смішариків

Основою цих персонажів будуть шматочки пластиліну кулястої форми різних кольорів. А за допомогою деталей вам вдасться зробити героїв дуже впізнаваними.

Крош

  1. З блакитного пластиліну виліплюється сферичне тулуб, заячі вуха, довгі конусоподібні руки і ноги-кульки. З`єднайте деталі. невеликі з пластилінубілі кульки перетворите в коржі і зробіть кролику великі очі і маленькі чорні зіниці.
  2. Червоний кулька помістіть між очей - це ніс.
  3. Ножем намалюйте широко усміхнений рот, а з білого пластиліну виріжте маленькі квадратики для передніх зубів.

Їжачок

  1. На темно-рожевий куля-тулуб прикріпіть круглі білі очі з маленькими чорними зіницями.з пластиліну
  2. Скачайте тонкі «ковбаски» з коричневого пластиліну і прикріпіть їх по колу очей - це будуть окуляри персонажа, зробіть також дужки окулярів.
  3. Оформіть голки на спині персонажа за допомогою синіх або фіолетових конусів.
  4. Зробіть лапки персонажа, позначивши пальці стеком. Нею ж прорисуйте рот Їжачка.

Нюша

  1. Дівчинка-Смішарики світло-рожевого відтінку. У неї є п`ятачок, який можна виліпити у вигляді гудзики, великі круглі очі, а також вії.
  2. Ручки-ніжки скачайте їй з «ковбасок», прорізавши посередині стеком щілини - з пластилінукопитця.
  3. Розплющите на маківці фігурки два кульки червоного кольору, а зверху один на одного складіть ще 4 кульки, злегка пріплюснув їх. Вставте в вершину пірамідки декілька смужок цього ж кольору. У вас вийшла завзята косичка.
  4. Рот Нюші відзначте невеликий дугою з червоного пластиліну.


Схожим чином виконуються і інші персонажі мультфільму.

Як ліпити з пластиліну дракона

Щоб виготовити забавного дракона зробіть наступне:

  1. З зеленого пластиліну виліпити тулуб каплевидної форми. Скачайте довгу «ковбаску» яскраво-оранжевого кольору і наріжте її на невеликі довгасті шматочки. Викладіть їх на черевці дракона.з пластиліну
  2. Зробіть хвіст дракона у вигляді піраміди і прикріпіть до конструкції. Лапки виконуються в формі трикутників, в найширшій частині надрізають ножем. Можна зробити також нігті, скачавши маленькі кульки і прикріпивши їх до пальців рук і ніг.
  3. Голову скачайте у вигляді кулі, витягніть вперед, надріжте ножем і злегка відсуньте частина пластиліну внизу, оформивши нижню щелепу.
  4. Зробіть великі опуклі очі і сірником проткніть дві ніздрі. Прикріпіть також трикутні помаранчеві вуха.
  5. Скачайте довгу «ковбаску» оранжевого кольору і оберніть її жовтою коржем. Розріжте заготівлю поперек на невеликі шматочки. Оформіть з гуртків зубчики і встановіть їх уздовж спини і хвоста дракона.

Як ліпити з пластиліну морозиво

З пластиліну можна також виліпити найрізноманітнішу їжу. Якщо ви хочете зробити морозиво, поступите таким чином:Як ліпити з пластиліну морозиво

  • Розкачайте велику корж коричневого кольору і поверніть її у вигляді ріжка;
  • У вийшов ріжок можна складати кульки морозива різних кольорів, додати тонкі смужки, що зображують палички кориці. Включайте фантазію.

Крім того, з пластиліну можна виліпити фігуру людини. Про те, як це зробити, читайте в нашій статті Як зліпити з пластиліну людини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!