» » » Як зробити чіткі?

Як зробити чіткі?

Як зробити чіткі?

Чотки використовують у багатьох релігіях світу як традиційний молитовний предмет. Застосовують їх, щоб підраховувати прочитані і залишилися молитви. Як зробити чіткі? Це не складно. І спробувати може кожен.

Як зробити чіткі своїми руками

Для початку, потрібно з`ясувати скільки вузликів буде у ваших чоток. Православні чотки (сучасні) складаються з 100 вузлів, розділених на чверті (тобто на групи по 25 або 10) за допомогою великих вузлів. Виберіть матеріал. Для шнура можна використовувати вовняну, бавовняну пряжу, капронову шнурок або атласні стрічки (кілька штук). Вузлики на православних вервиці починають в`язати з правого крайнього вузлика, рухаючись поступово вправо. Кожен десятий вузол потрібно робити більшим, щоб відзначити так звані десятки. А кожен 25 вузол потрібно зробити ще більшим, тобто потрійним, позначивши, таким чином, чверті. Закінчуйте плетіння, замкнувши коло великим вузлом, так, щоб після останнього вузла обидва хвостика звисали вниз. На цих хвостиках потрібно зробити ще 3 вузлика, після чого потрібно прив`язати до вервиці православний хрестик, куплений заздалегідь в будь-якій церкві або храмі. Якщо якісь моменти залишилися незрозумілими, більш докладний відео, як зробити чіткі, можна знайти в інтернеті.

Як зробити чіткі перекидні



Дуже часто чотки використовують як прикраси або модного атрибута. Їх можуть носити на зап`ясті, шиї або прикріпити до дзеркала в автомобілі. Яскравий приклад подібних чіткий це «змійка» або перекидні чотки. Такі чіткі мають стрічкову форму. Якщо ви вирішили зробити такі чіткі, визначитеся зі стилем, шириною і довжиною. Як матеріал можна використовувати оргскло, дерев`яну рейку або хліб. Давайте розглянемо, як зробити перекидні чотки з хліба. Візьміть м`якуш житнього або пшеничного хліба найнижчої якості (2-3 сорт) і розімніть добре в руках. Для цього може знадобитися близько 5 годин. Додавайте поступово цукор і розминайте далі. Маса повинна стати схожою на пластилін. З отриманої маси виліплює елементи майбутніх чіткий (кульки, квадратики, трикутники) і нанизуємо їх на волосінь. Отриману змійку висушуємо протягом 4 днів в природних умовах. Для більшої міцності, після того, як чотки висохнуть, можна запекти їх в духовці. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!