» » » Як прив'язати до основної жилки?

Як прив'язати до основної жилки?

Як прив`язати до основної жилки?
Як прив`язати до основної жилки?

Існує кілька різних способів прив`язати до основної жилки поводок. Починаючому рибалці такі способи можуть здатися досить складними. Розглянемо, яким чином можна прив`язати повідець до волосіні швидко і легко.

Як прив`язати повідець до волосіні: способи

На даний момент налічується більше 13 способів прив`язування волосіні до повідця. Який з них є найбільш простим в освоєнні?

Більшість способів прив`язування волосіні до повідця зводиться до створення петлі. Спосіб, який ми розглянемо, також починається з того, що вам потрібно скласти волосінь таким чином, щоб утворилася петля, але не було вузла.

  1. У вас повинно вийти свого роду ласо.
  2. Накиньте його на волосінь.
  3. Далі оберніть частина волосіні навколо отриманого ласо від п`яти до семи раз.
  4. Потягніть за довгий кінець волосіні і зменшіть петлю.
  5. В отриману маленьку петлю просмикніть поводок. Затягніть його до кінця, відрегулюйте довжину повідка, обріжте непотрібні кінці. Не забудьте змочити вузол, який буде утримувати поводок.


Даний вузол підходить для тонкої волосіні. Тепер розглянемо, як прив`язати повідець до більш товстої волосіні. Товста волосінь міцніше, але з нею складніше звертатися. Однак з її допомогою можна зробити дуже надійний вузол.

  1. Для початку потрібно буде скласти петлю і обернути волосінь навколо цієї петлі 3 рази.
  2. Потім потрібно буде затягнути петлю до моменту, коли вона стане схожою на вісімку.
  3. Як тільки ви побачите, що у вас вийшла вісімка, візьміть тонку волосінь, яка послужить вам повідцем, і протягніть в обидві петлі вісімки. Зауважте тонку волосінь клінч-вузлом. Для цього вам потрібно утримувати вузол-вісімку одним пальцем, обернути тонку волосінь навколо пальця і почати закручувати обидва її кінця. Рухи подібні до тих, якими ви відкручує штопор.
  4. Потрібно зробити приблизно 6 оборотів. Далі протягують кінець тонкої волосіні в петлю, яка утворилася на місці пальця, і затягуйте клінч-вузол. Таким чином, у вас вийде поводок з тонкої волосіні, закріплений до товстої. Досвідчені рибалки вважають цей вузол найкращим і найнадійнішим.

Також ми рекомендуємо прочитати ще одну нашу статтю Як прив`язати повідець.

Прив`язуємо поводок без вузла



Існує і так званий безвузлову спосіб кріплення до волосіні. Він здійснюється за допомогою спеціального коннектора, однак варто зауважити, що даний спосіб більше підходить для плетених лісок.

  1. Для того щоб прив`язати повідець до волосіні таким способом, потрібно протягнути петлю повідця у вушко коннектора. У коннектора для цього є спеціальний вусик, подібний гачка.
  2. Другий вусик коннектора потрібен для того, щоб завести оповиту навколо першого вусика волосінь. Не варто повністю обвиває волосінь навколо першого вусика, краще залишити пару-трійку сантиметрів для того, щоб кріплення було більш надійним.

Досвідчені рибалки рекомендують також користуватися спеціальними карабінами і вертлюгами. З їх допомогою можна більш зручним способом прив`язати повідець до волосіні. Також за допомогою вертлюги можна прив`язати повідець до волосіні тим же безвузлову способом.

Розглянемо випадок з прив`язкою повідця до волосіні за допомогою карабіна

  1. Протягніть кінець волосіні в кільце карабіна.
  2. Обмотайте кінець волосіні навколо основної її частини.
  3. Потім в утворену петлю просмикніть кінець волосіні, затягніть до освіти вісімки.

Після чого змочити і затягнути до кінця. Змочування потрібно для того, щоб волосінь не деформувалася. Відріжте зайвий кінчик волосіні.

Як бачите, цей спосіб ідентичний багатьом іншим. Причому можна користуватися як товстої, так і тонкої волосінню.

Якщо ви цікавитеся, яким чином можна прив`язати гачок, вам слід ознайомитися зі статтею Як прив`язати гачок до волосіні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!