» » » Як прив'язати плетінку?

Як прив'язати плетінку?

Як прив`язати плетінку?
Як прив`язати плетінку?

В даний час існує величезна кількість різноманітних способів зав`язування вузлів з волосіні. Завдяки досвідченим рибалкам ці вузли постійно удосконалюються і стають більш зручними і міцними. Якщо ви зібралися на риболовлю, розберіться, як прив`язати плетінку правильно.

Рибальські вузли для плетінки повинні бути дуже міцними, так як плетена волосінь, а саме її складові частини, піддаються великій деформації при тугому зав`язуванні, ніж звичайна моноліска, зав`язувати яку трохи простіше.

Існує кілька найбільш популярних і потрібних вузлів для плетінки:

  • Паломар,
  • Гріннер,
  • Хоумер.

Також, крім самих вузлів, існують ще фактори, що впливають на міцність плетінки: товщина, форма перетину і змочування волосіні.

Товщина залежить від кількості переплетених у ліску ниток. Відповідно, чим більше ниток, тим міцніше волосінь.

Форма перетину істотно впливає на міцність. Плоска плетінка скручується при затягуванні вузлів більше, ніж кругла.

Важливі моменти при зав`язуванні вузлів

Змочування волосіні - дуже важливий момент в процесі зав`язування вузлів. Якщо ви зав`язуєте суху волосінь, вона може нагрітися і деформуватися, а це може вплинути на якісну складову вузла. Мокра волосінь, навпаки, зберігає первісну структуру і ковзає при натягуванні.

Ще один важливий момент - виробник і його рекомендації. Кожен виробник випускає волосінь зі своїм певним складом і структурою волокон. Тому намагається докласти до волосіні інструкцію з відповідними вузлами. Не варто її ігнорувати, краще уважно вивчати і, якщо не копіювати вузли повністю, то хоча б вникати в процес їх зав`язування.

Дізнатися про різні рибальські снасті можна з відповідного розділу - Рибальські снасті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!