» » » Як в'язати повідці?

Як в'язати повідці?

Як в`язати повідці?
Як в`язати повідці?

Згідно з даними соціологічних опитувань, рибалка залишається одним з найпопулярніших видів чоловічих хобі на пострадянському просторі. Існує безліч «таємних» знань, що передаються від рибалки до рибалки, які здійснюють зв`язок між поколіннями. Різні методи, що говорять як правильно в`язати повідці, звичайно ж, відносяться до основних секретів рибної ловлі.

донка

Як спорядження для успішної риболовлі, донка використовується з давніх пір. Популярні в народі і, так звана, «закидушка» з кінцевим вантажем, і «гумка» з амортизатором з авіаційної гуми. Характерна відмінність донок - множинні гачки і повідці. Деякі рибалки навіть вважають, що: чим більше, тим краще. І тут, напевно, знадобиться вміння в`язати повідці. Адже для гарної, ефективної снасті їх потрібно не менше п`яти.

Як в`язати повідці на донку

  1. Петля в петлю. Щоб прив`язати волосінь до повідця, на основній волосіні за кількістю повідків в`яжемо петлі (подвійним вузлом). На кінцях повідків також в`яжемо петлі. Потім протягуємо петля в петлю і затягуємо. повідціНедолік цього способу в тому, що з часом повідець закручується навколо основної волосіні і поступово виходить з ладу.
  2. Гудзик. На основну волосінь попередньо надягаємо гудзики за кількістю передбачуваних повідків. Ґудзики беремо прості, від будь-якої старої сорочки. Спереду і ззаду кожної з них в`яжемо стопорні вузли. Потім в дірку гудзики протягуємо петлю повідця і затягуємо. Виходить досить надійний рибальський поводок.
  3. Розрізна петля. На основній волосіні в`яжемо великі петлі (подвійним або потрійним вузлом). Добре затягуємо. Розрізаємо петлю з одного краю (від вузла на три-п`ять міліметрів). На отриманий поводок прив`язуємо гачок. Основний недолік цього методу - ослаблення вантажопідйомності основної жилки. Тому він може бути застосований лише для лову дрібної повідціриби.
  4. За допомогою ізоляційної стрічки. Цей метод є дуже простим і тому - популярним. Суть: прив`язати повідці на вудку за допомогою кембріков, зроблених з шматків ізоляції. Надягаємо на основну волосінь стільки шматків, скільки повідків ми припускаємо зробити. Відстань між ними можна відрегулювати. Потім на основній волосіні зав`язуємо ще дві петлі - спереду з ззаду кожного кембрика, фіксуючи їх таким чином. На самому повідку на кінці робимо петлю і затягуємо її навколо кембрика.
  5. Сумний поводок. Робимо окремий поводок і прив`язуємо карабін на його кінці. Про те, як правильно закріпити карабіни, читайте докладніше в нашій статті Як прив`язати пооводок. На основній волосіні робимо подвійну петлю. Закріплюємо поводок за допомогою карабіна. Переваги цього способу полягають в тому, що поводок в будь-який момент можна від`єднати від основної жилки: в разі транспортування або зачеплення снасті.

Як в`язати петлі на повідках



В кінці кожного повідця, як правило, для з`єднання з основною жилкою необхідна петля. Цю петлю можна зв`язати різними способами. Пропонуємо вивчити один з найнадійніших вузлів, який називається в народі «мертвий». На кінці волосіні повідця робимо подвійну петлю з припуском. Залишаємо невеликий вушко, а вийшла подвійну волосінь наметовому на вказівний палець кілька разів. Прибираємо палець. Вушко протягуємо в утворилося вікно. Затягуємо зашморг. Обрізаємо зайвий кінець. Надійна і проста петля повідця готова.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!