» » » Як правильно прив'язати повідець?

Як правильно прив'язати повідець?

Як правильно прив`язати повідець?
Як правильно прив`язати повідець?

Секрети успішної риболовлі, як правило, в дрібницях. Тобто дрібницями вони здаються тільки на перший погляд. А на ділі - від них часом залежить обсяг вашого улову. До таких «рибальським таємниць» відноситься вміння правильно прив`язати повідець. Начебто справа нехитра, але важливе, особливо - для початківців.

функції повідця

Повідець прив`язують до основної волосіні з метою підняти наживку треба дном водойми на різні рівні (аж до того, що вона може перебувати біля самої поверхні). Повідків може бути кілька (на донках і гумках - до десяти гачків), їх довжина може коливатися від двадцяти сантиметрів до метра. До того ж, товщина волосіні на цьому потрібному пристосуванні менше основний: так риба може не помітити прив`язку наживки і, відповідно, активніше клює.

Існує кілька способів, як правильно прив`язати повідець до основної волосіні. Ось найпопулярніші з них.

"Ізоляційна стрічка"



Дуже простий, а тому - і дуже популярний в народі метод. На основній волосіні робимо кембрики за кількістю передбачуваних повідків (просто наметовому невеликий шматочок ізоляційної стрічки на волосінь вище від грузила). Відстань між ними можна відрегулювати довільно. Потім спереду і ззаду кожного з кембріков затягуємо по петлі, щоб вони не пересувалися по основній волосіні. На кінці підготовленого повідця робимо середню петлю. Обхоплюємо цієї петлею кембрік з ізоляційної стрічки і затягуємо міцно. Основний недолік такого способу полягає в тому, кріплення повідця добре видно в воді, а це становить незручності при лові таких обережних риб, як короп або лящ.

"З`ємний"

Виготовляємо поводок і прикріплюємо на його кінці невеликий карабін. Про те, як правильно це зробити, читайте в нашій статті Як прив`язати повідець. Потім робимо на основній волосіні подвійну петлю і защелкиваем в ній карабін. Переваги такого способу прив`язки повідця в тому, що його в будь-який момент можна легко знімати (наприклад, якщо потрібно прив`язати новий, або якщо відірвався гачок).

Існують також способи прив`язування за допомогою ґудзика, а також - за допомогою розрізної петлі або двох взаємопроникних петель. Детальніше про те, якими способами краще в`язати повідці, читайте в матеріалі Як в`язати повідці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!