» » » Як зв'язати дві волосіні?

Як зв'язати дві волосіні?

Як зв`язати дві волосіні?
Як зв`язати дві волосіні?

Рибалки-початківці часто стикаються з проблемою, коли волосінь раптово рветься під вагою спійманої риби. Тому питання, як зв`язати дві волосіні між собою, у них є досить актуальним. Відзначимо, що існує кілька способів в`язки, але все вузли повинні відповідати двом вимогам:

  1. Компактний розмір.
  2. Вузол не повинен застрявати при проході волосіні через кільця вудки.

Вузол «Кровні узи»

Розглянемо саме цей варіант, який вважається дуже надійним і найпростішим. Фахівці запевняють, що його міцність становить 90% від цілого вироби.

Увага! Цим вузлом можна з`єднувати волосіні одного діаметра або дві волосіні різних діаметрів, але щоб один був більше іншого максимум на 30%.

  1. Кінці двох лісок укладаються назустріч один одному так, щоб їх перехлест становив 20 см.
  2. Одним кінцем волосіні обмотується сусідня волосінь. Обмотку треба починати від перехлеста, залишаючи вільний кінець. Кількість витків становить 5-8.Кровні узи
  3. Що залишився вільний кінець після обмотки повертається в протилежну сторону.
  4. Тепер все ті ж операції проробляються і з іншого волосінню.
  5. Кінці необхідно стягнути. При цьому не забувайте поправляти сам вузол. Досвідчені рибалки рекомендують волосіні в процесі стягування змочити водою.
  6. Зрізаються надлишки, залишаються лише невеликі кінці завдовжки 2 мм.


Існує ще кілька видів вузлів, але вони за своєю конструкцією складніше. Тому рада для новачків - вивчіть спочатку цей варіант, після чого можна переходити до інших. Наприклад, «Олбрайт», «Shok leader knot», «Гріннер». Той, хто хоче з ними ознайомитися, може знайти інформацію в Інтернеті. Необхідно лише додати, що всі ці вузли можуть пов`язувати не тільки волосіні між собою, але і волосінь з кошиком. І ще одну корисну пораду новачкам - спочатку вам треба потренуватися вдома і краще кілька разів, щоб потім на рибалці проробляти ці операції було простіше.

Рекомендуємо новачкам-рибалкам почитати і інші статті нашого сайту з розділу - Рибальські снасті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!