» » Як крутити чотки?

Як крутити чотки?

Як крутити чотки?
Як крутити чотки?

При розкопках в Індії археологи знайшли чотки, виготовлені в другому тисячолітті до нашої ери.

Спочатку, вони використовувалися служителями релігійних культів для підрахунку прочитаних молитов чи проведених обрядів.

Чотки представляють собою шнур (або стрічку) з нанизаними на нього намистинами, пластинами, камінчиками і т.п. Сьогодні їх носять у вигляді прикрас. А якщо ви знаєте, як крутити чотки, можна блискавично підняти свій авторитет в колі друзів.

Мабуть, завдяки тому, що, перебираючи чотки, людина краще може зосередитися на своїх думках, вони набули широкого поширення в місцях позбавлення волі.

Там часу для роздумів - хоч відбавляй, та й подумати мешканцям «зони» є про що. Ув`язнені виготовляють чотки з дерева, металу, оргскла, каменів і навіть хліба.

Арештантські чотки представляють собою плоску стрічку, що не з`єднану в кільце, і складається з тринадцяти елементів. Називаються такі чіткі плоскими або перекидними. Жаргонні їх назви - «чотки-болтухі» і «змійки».

Чотки стали атрибутом субкультури ув`язнених. Але на волі перекидні чотки теж користуються великою популярністю.



Виявляється, потрібно ще знати, як правильно крутити чотки. Якщо ви поставили собі за мету навчитися крутити «чотки-болтухі», вам будуть потрібні самі чотки, маса терпіння і сила-силенна вільного часу.

У вас все перераховане є в наявності? Тоді - поїхали!

Як крутити перекидні чотки

Спосіб № 1

  1. Затисніть чотки посередині між вказівним і середнім пальцями.
  2. Нижній кінець чіткий перекиньте нагору і прихопіть великим і вказівним пальцями.
  3. При цьому кінці чіткий стикаються, лунає характерне клацання.
  4. Хвіст, який до цього був зверху, йде вниз.
  5. Повторюєте свої дії, і кінці знову міняються місцями, рухаючись по колу.

спосіб №2

  1. Затисніть чотки між вказівним і середнім пальцями, як в першому варіанті. Тільки тепер віссю обертання чіткий буде середній палець.
  2. Нижній кінець чіткий перекиньте від вказівного пальця до великого.
  3. Він повинен зустрітися з верхнім кінцем і піти в проміжок між безіменним і середнім пальцем.
  4. Верхній кінець чіткий (а він затиснутий між середнім і вказівним пальцями) вивільняється і йде вниз. Тут він знову зустрічається з нижнім, який переміщається нагору.

спосіб №3

Чотки послідовно обертаєте навколо вказівного, середнього і безіменного пальців. Передпліччя не рухається. Чи працюєте тільки пальцями. Цей спосіб найскладніший і вимагає тривалих тренувань. Але він вважається вищим пілотажем серед присвячених.

Для кожного із способів характерний особливий неповторний звук, що лунає при зіткненні решт чіткий один з одним.

Якщо ви подивіться відео, як крутити чотки, то чітко почуєте, що в першому випадку чотки видають звуки, схожі на цокання годинника. У другому ви будете чути перестук коліс поїзда.

Третій же варіант підірве тишу кулеметною чергою, а у виконанні майстра, може просто пролунати один клацання, коли кінці чіткий зустрінуться нагорі, огинаючи великий палець.

В принципі, ось і всі премудрості. А щоб стати неперевершеним майстром в цій справі, потрібно тренуватися, тренуватися і ще раз тренуватися. Удачі вам і творчих перемог!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!