» » » Як зробити флешку?

Як зробити флешку?

Як зробити флешку?
Як зробити флешку?

Наша стаття, шановний читачу, розповість вам про дуже цікавому занятті, яке може навіть перетворитися на хобі. Сьогодні, ми розберемося з тим як зроблена флешка, її внутрішній устрій, різні інженерні прийоми її втілення в реальне життя. Після прочитання нашої статті, ви зможете своїми руками зібрати флешку з нуля практично з будь-яких матеріалів. Отже, приступимо:

Флешка своїми руками!

Думаю, всім зрозуміло, що якщо ці "свої руки" ростуть не з плечей, а з іншого місця, то краще за все передати конструювання флешки своєму більш вмілому товаришеві. Якщо ж, ваш випадок зворотний, то ось, що можна зробити.



Суть створення нової флешки полягає в тому, щоб розібрати стару. Навіщо це потрібно? Справа в тому, що та електронна начинка старої флешки буде головною складовою вашого майбутнього виробу. Хоча, якщо ви здатні згуртувати робочу електронну схему самостійно, ласкаво просимо. Отже, перший крок - дістати вміст зі старої флешки і "одягнути" його в новий корпус.



Далі починається вільний політ фантазії, так як існує величезна кількість варіантів нового корпусу. Ми ж спробуємо з вами зробити флешку, а точніше її корпус, з дерева. поетапно:

  • В якості основного робочого матеріалу можна використовувати саму звичайну дерев`яну лінійку. Обов`язкова умова - лінійка повинна бути без тріщин і інших серйозних ушкоджень. Крім того, в якості інструментів нам знадобиться лобзик, напилок, наждачний, клей.
  • Візьмемо лінійку і разрежем її на чотири рівні частини. До слова, ви можете самі вибирати розмір цих частин. Вони можуть бути як довгими, так і короткими. Головне, щоб вони були здатні закрити корпус електронної частини нашої майбутньої флешки. Також ці заготовки можна обрізати на свій розсуд і дизайну. Це можна зробити за допомогою лобзика або напилка.
  • Третій крок, мабуть, найскладніший. У кожній із заготовок, потрібно випиляти виїмки для деталей флешки. Це можна зробити за допомогою полотна по металу.
  • Переконайтеся в тому, що деталі флешки і її "тіло" щільно входять в корпус дерева. Інакше, ваша флешка буде бовтатися при використанні, що незабаром приведе до очікуваних результатів.
  • За допомогою полотна по металу необхідно вирізати всі необхідні елементи в усіх заготовках.
  • Наступний етап - це склеювання. Перед цим необхідно приміряти всі деталі між собою і подивитися проблемні зони, які потребують доопрацювання. Після того, як ця перевірка проведена і всі деталі підігнані, можна починати до обклеювання.
  • Найбільш вдалий варіант клею - це, звичайно ж, клей для дерев`яних виробів. В общем-то, з огляду на невеликі розміри нашої флешки, стане в нагоді будь-супер-клей. Акуратно нанесіть невелику кількість клею на стику всіх деталей, вкладіть електронну начинку і з`єднайте елементи.
  • Після того, як клей підсохне, можна приступати до остаточного оформлення всіх деталей нашої флешки. Саме тут нам знадобляться напилок і наждачний папір. Перший для доведення форм флешки до бажаних. Ну а другий для додання виробу гладкості.
  • Кришка флешки може бути виготовлена з тієї ж самої лінійки, але вже менших розмірів. Технологія створення залишається такою ж.
  • Не можна не відзначити, що кришка повинна щільно прилягати до гнізда флешки, так як саме цей елемент конструкції служить захистом від пошкоджень. Для того, щоб приховати зазор між корпусом і кришкою, як правило, використовують накладку з пластикової карти, яку також необхідно проклеїти. В якості профілактики механічного пошкодження, можна покрити наш виріб декількома шарами лаку. Це врятує ще й від вологи.

Як вже було зазначено, даний спосіб виготовлення корпусу не єдиний. Умільці, які впевнено почувають себе при роботі з деревом, можуть використовувати дерев`яні бруски замість лінійки. Безсумнівно, такий матеріал виявиться більш надійним і довговічним. Не забувайте і про те, що ви можете виготовити різні накладки на корпус флешки. Це можуть бути металеві смужки, або пластикові візерунки з готових побутових приладів. Все у ваших руках. Крім того, можна спробувати себе в різьбі по дереву безпосередньо на готовому корпусі, однак, це буде непросто, враховуючи зовсім невеликі розміри нашого вироби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!